Инвестиционната активност в Сингапур почти се удвои през първото полугодие

...
Инвестиционната активност в Сингапур почти се удвои през първото полугодие
Коментари Харесай

Най-доброто място за инвестиции в имоти

Инвестиционната интензивност в Сингапур съвсем се удвои през първото полугодие на настоящата година по отношение на същия интервал на предходната, достигайки до 4.7 милиарда USD, сочат данните на отчет за трендовете на пазара на недвижими парцели в Азиатско-тихоокеанския район направен от Real Capital Analytics (RCA).

Над половината от вложенията са задгранични, което прави Сингапур първи по индикатора инвестиции в парцели зад граница международен мащаб. Преобладаващата част от вложенията са в офиси и промишлени пространства.

Не са за занемаряване, обаче и тези в жилища. Наскоро беше продаден жилищният комплекс Eden за сумата от 220.2 млн. USD, което спомогна да се увеличи делът на вложенията във въпросния сегмент през първото полугодие. Като цяло жилищата в Сингапур нарастват вследствие на възвръщане на доверието измежду купувачите.

Високите капиталови индикатори в имотния сегмент в Сингапур през първите шест месеца на настоящата година подхождат на продължаващото възобновяване на Азиатско-тихоокеанския район, където през второто тримесечие се следи постоянен растеж на всички съществени пазари. Инвестиционната интензивност в района регистрира растеж до 77.6 милиарда USD, което е с 8% повече по отношение на второто тримесечие на предходната година, когато вложенията бяха на обща стойност 40.3 милиарда USD.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР