Инвеститорите започнаха да се надпреварват да изтеглят депозитите си от

...
Инвеститорите започнаха да се надпреварват да изтеглят депозитите си от
Коментари Харесай

„Измамна мрежа“? Изплашени инвеститори изтеглиха за ден $780 млн. от Binance

Инвеститорите започнаха да се надпреварват да изтеглят депозитите си от Binance. През последните 24 часа са били дръпнати към 780 млн. $ от криптоборсата, сочи разбор на компанията за данни Nansen. Активизацията пристигна, след американските регулатори упрекнаха платформата за търговия и нейния основния ѝ изпълнителен шеф Чанпън Джао в „ лъжлива мрежа “.

Въпреки на пръв взор зашеметяващия чист отлив, който не демонстрира признаци на закъснение, данните на Nansen сочат също, че салдото на постоянните монети на Binance остава постоянен. Понастоящем той е малко над 8 милиарда $, като седемдневният отлив е 519 млн. $, или към 6% от наличностите. За съпоставяне, OKX, борсата с вторите по величина наличия, има баланс от 4 милиарда $.

Базираната в Сеул компания за криптоанализи CryptoQuant уточни в профила си в Twitter, че тегленията са в границите на историческите правила.

Цената на биткойна се намали с няколко процентни пункта и от 27 200 $ в понеделник сега се движи към 25 500 $.

Binance и създателят ѝ Чанпън Джао бяха упрекнати в корист със средства на вложителите и нарушение на голям брой американски закони за скъпи бумаги, в това число, че борсата работи без регистрация,

В желае, подаден от Комисията за скъпи бумаги и тържища (SEC), се изброяват 13 обвинявания против платформата за криптотърговия – в това число разбъркване и пренасочване на потребителски активи към индивид, благосъстоятелност на Джао, наименуван Sigma Chain.

Обвиненията са като тези, отправени към втората по величина борса за криптовалути FTX и нейния създател Сам Банкман-Фрийд след срутва предходната година.

Председателят на SEC Гари Генслър в документално изказване съобщи, че Джао и Binance „ са взели участие в обширна мрежа от измами, спорове на ползи, липса на обявяване и съзнателно заобикаляне на закона “.

Според SEC Binance изкуствено е раздула комерсиалните размери и е отклонила средства на клиенти. Също по този начин не е лимитирала американските клиенти от платформата си и е подвела вложители за наблюдението си на пазара.

Комисията твърди още, че Binance и Джао, нейният създател милиардер и един от най-видните магнати в криптоиндустрията, скрито са направлявали активи на клиенти, позволявайки им да се смесват и да отклоняват средства на вложители, „ както им харесва “.

„ Обществеността би трябвало да се пази от вложение на мъчно извоюваните си активи с или на тези противозаконни платформи “, сподели Гари Генслер.

В обява в обществените медии Binance съобщи, че сътрудничи на следствието на SEC, само че съобщи, че организацията „ е избрала да работи едностранно и да води правосъдни каузи “.

Binance е водач в търговията с криптовалути, като предходната година е обработила транзакции на стойност към 65 милиарда $ на ден, което съставлява към 70% от целия пазар.

Искът е следващата тягост за компанията, както и следващ знак за стягане на примката към шията на криптоиндустрията.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР