Инцидент беляза началото на протеста в Скопие тази вечер още

...
Инцидент беляза началото на протеста в Скопие тази вечер още
Коментари Харесай

Инцидент беляза протестите в Скопие

Инцидент беляза началото на митинга в Скопие довечера още първоначално му, показва Българска телеграфна агенция.

Шествието потегли от постройката на държавното управление по моста на Вардар по посока Министерството на външните работи. Около площад " Скендербег " група младежи започнаха да  замерят с твърди предмети преминаващия митинг, откъдето им дадоха отговор със същото. Намесата на полицията спря „ престрелката “, преди да се случат по-сериозни произшествия, само че съгласно очевидци от групата, отвън колоната на протестиращите се е чул изстрел.

По-късно водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски разгласява на фейсбук профила си фотография на юноша, който държи оръжие и написа, че задачата му е той да бъде погубен. В късните часове дойде и информация от Министерство на вътрешните работи, че 40 годишен мъж, който по-рано е стрелял с револвер във въздуха, до момента в който група стачкуващи, които са се движели от постройката на  държавното управление на Република Северна Македония към Министерството на външните работи са нарушили публичния ред и успокоение, като са хвърляли камъни по група жители. Стрелецът е арестуван в полицейското ръководство, а на мястото са открити гилзи

Преди началото на митинга, пред медиите Християн Мицкоски повтори настояванията на опозиционната партия по отношение на препоръчаните документи от Европейски Съюз и прикани за повсеместност на митингите, осъждайки насилието. 

Протестното шествие, предвождано от тъпани и транспаранти " Ултиматум - не, благодаря " и " С фашисти не се договаря " продължи да дефилира по улиците със викания „ Бугар Османи, отивай си отсам “, „ Никога Северна, единствено Македония “, „ Предатели, фашисти, клети върховисти “.

Пред Министерството на външните работи някои от участниците в митинга оставиха цветя пред служителите на реда, които охраняват постройката, а пред Народното събрание беше изгорял огромен афиш със фотосите на депутатите от ръководещата коалиция с надпис " Народни предатели ".

Видимо напрежение довечера нямаше, а към 22:00 ч. протестиращите започнаха да се разотиват. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР