Интерпол проведе операция срещу нелегалната миграция в Сърбия.Министерството на вътрешните

...
Интерпол проведе операция срещу нелегалната миграция в Сърбия.Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

Интерпол проведе операция срещу нелегалната миграция в Сърбия

Интерпол организира интервенция против незаконната миграция в Сърбия.Министерството на вътрешните работи на Сърбия и интернационалната полицейска организация Интерпол организираха интервенция на територията на Суботица и Сомбор, заяви Българска телеграфна агенция.

Международна интервенция “Гореща точка “

При операцията  бяха тествани общо 516 лица. Тя била за идентифициране на незаконни мигранти и членове на проведени незаконни групи, занимаващи се с контрабанда и трафик на хора.

Интерпол организира интервенция

Международната интервенция даде отлични резултати. Акцията е съдействала за повишение равнището на обща сигурност в тези общини.

Сърбия е благонадежден сътрудник в реализирането на интернационално полицейско съдействие.

Както Safenews писа, Гърция с апел към Европейски Съюз за наказания за върнати мигранти. Тя упорства другите държави-членки  да одобряват оферти проект за санкциониране на тези страни, които отхвърлят да одобряват назад жители, депортирани от Европейски Съюз като незаконни мигранти, съобщи Асошиейтед прес.

Гърция с апел към Европейски Съюз

Агенцията се базира на изявление с министъра на миграцията и убежището на Гърция Дими́трис Кери́дис за националната гръцка телевизия ЕРТ.

“Съществуващите двустранни съглашения за връщане на мигранти сред обособени държави-членки на Европейски Съюз и страни отвън Европейски Съюз се оказаха неефективни.Европа има пълномощията да наложи волята си по този въпрос “, означи министърът.

Той разясни, че „ наложителните връщания на мигранти стават единствено при съдействие със страната на генезис.

Πредложението за наказания се разисква в заключителните стадии на договарянията за ново преразглеждане на разпоредбите за миграция в целия Европейски Съюз. Неуспехът да се приложи жизнеспособна политика за депортиране, твърди гръцкият министър, ще „ направи Европа за смях във връзка с процеса на даване на леговище “.

В Гърция има към 680 хиляди законни мигранти.От тях половината са с албански генезис, а останалите са преди всичко от европейски страни.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР