Интернет, TikTok и подобни социални мрежи, не винаги са виновни

...
Интернет, TikTok и подобни социални мрежи, не винаги са виновни
Коментари Харесай

6 причини за детската агресия и как да се справите с нея

Интернет, TikTok и сходни обществени мрежи, не постоянно са отговорни за това, че детето е повишило глас, хвърляло обичаните си играчки и демонстрира експанзия. И по този начин, какво може да стои зад аргументите за това държание и можем ли да се борим с него?

Честно казано, когато за първи път се сблъскате с детска експанзия, става ужасно. Вашето обичано дете внезапно става друго – хвърля пясък по децата, унищожава всичко по пътя си и вместо привет, се обръща на другата страна.

Опитните майки, които постоянно им се е налагало да се оправят с детската експанзия знаят, че казусът най-често се крие в самия родител. И единствено откакто разберете себе си и аргументите, които в действителност могат да тормозят едно дете, можете един път вечно да се научите да се справяте с детската експанзия. Основното е самообладание, обич и желанието да промените „ минус “ на „ плюс “.

Отрицателна оценка

Да бъдеш родител не постоянно е елементарно. Често зад повода за експанзията на детето се крият упреци и прекомерно чести обвинявания от по-възрастни членове на фамилията. Хлапето, което е упрекнато във всички грехове, скоро ще си заключи: „ Аз съм неприятен, тъй че ще се държа неприятно! “

Как да помогнете:

Опитайте се да хвалите детето си допустимо най-често и да го убеждавате, че го обичате подобен, какъвто е. С всички черти на характера, лудории и детска тревога, която от време на време постоянно преследва родителите. Опитайте се да замените думите „ Ти си неприятен, значи правиш това “ с „ Не ми харесва, че си постъпил по този метод, тъй като с твоята постъпка нараняаш някого “.

„ Разбирам, че върша неточност, само че не мога да спра. “

Много постоянно детето осъзнава добре, че дейностите му са неправилни, само че заради възрастта не може да се управлява. Не забравяйте, че в тази обстановка възрастният сте вие.

Как да помогнете:

Спрете детето. Понякога е належащо да поемете отговорност и да помогнете на детето си да се оправи с експанзията. Покажете на му, че можете да го предпазите от отрицателни прояви и затова от други рискове на този свят. Ако видите, че експанзията е отвън надзор и става разрушителна освен за детето, само че и за близките, прегърнете го. Дръжте ръцете му във вашите – той би трябвало да е убеден, че се пробвате да го успокоите и не проявявате експанзия към него.

Всичко стартира от фамилията

Ако в фамилията има кавги, крясъци и никой не се изслушва, не трябва да очаквате друго държание от детето. То е вашето огледало.

Как да помогнете:

Опитайте се да решите проблемите си по кротичък метод и НИКОГА НЕ ПСУВАЙТЕ ПРЕД ДЕТЕ.

Борба за внимание

Често зад проявата на детска експанзия стои банална жадност за любов и внимание от страна на родителите.

Как да помогнете:

Отделете допустимо най-вече време на детето си. Опитайте се да не се разсейва с телефон, таблет или компютър в скъпите ви моменти, което важи и за вас. Говорете с детето си и безусловно му покажете, че сте там.

Умора

Факт е – когато детето се умори, възбудата му стартира да се усилва и може да се развие в нападателно държание.

Как да помогнте:

В това положение детето не може да се успокои единствено, може да му помогнете, като го прегърнете. Сложете го на коленете си и започнете да го люлеете, прошепнете нещо нежно и умерено в ухото му. Спрете всички игри навън два часа преди лягане. Опитайте се да спазвате всекидневен, прецизен режим и се придържайте към разпоредбите.

Реакция на възбраната

Детето не получава това, което обезверено желае. Подобно на възрастен, този факт ще му аргументи отрицателна реакция, само че мъникът, заради възрастта си, не е в положение да го сдържа.

Как да помогнете:

Ако би трябвало да откажете, обяснете повода за възбраната и не отхвърляйте фразата „ Защото споделих “. Привлечете вниманието му към нещо друго или предложете компромис. Установете правила за държание, които авансово обсъждате с детето си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР