Интернет гигантът забрани използването на своята мрежа в качеството на

...
Интернет гигантът забрани използването на своята мрежа в качеството на
Коментари Харесай

Google забрани използването на своя домейн като прокси

Интернет колосът забрани потреблението на своята мрежа в качеството на прокси.
Преди тази възбрана фирмите можеха да пренасочват трафика на своите сървъри да минава през домейна на Гугъл, като по този метод става допустимо избягването на другите видове блокиране, прилагано от държавните управления на другите страни.

Първите промени в политиката а работата на Гугъл влязоха в действие на 13 април . Само след няколко часа основателите на анонимната мрежа Tor обявиха, че не могат да употребяват техниката domain-fronting , което е понижило качеството на криптирането, належащо за мрежата Tor.

Представители на Гугъл споделиха, че корпорацията и преди този момент не е поддържала тази функционалност, само че методът е бил наличен за някои разработчици. От през днешния ден, тази функционалност напълно престава да работи. От това решение ще пострадат онлайн услугите, даващи опция за отбягване на цензурата, както и някои способи за криптиране кореспонденцията и данните на потребителите.

Различните бранители на човешките права приканиха Гугъл да преразгледа решението си. „Google от дълго време декларира, че поддържа свободния интернет в целия свят и до момента спазваше обещанията си. Призоваваме Гугъл да си напомни, че се бори за правата на хората и свободата в интернет, и още веднъж да позволи потреблението на domain-fronting“ – сподели Натан Уайт (Nathan White), старшият правист на групата за отбрана на цифровите права Access Now.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР