Internazionali BNL d’Italia, втори кръгАлександър Зверев – Себастиан Баес 7-6(3),

...
Internazionali BNL d’Italia, втори кръгАлександър Зверев – Себастиан Баес 7-6(3),
Коментари Харесай

Един пробив стигна на Зверев за успех срещу Баес


Internazionali BNL d’Italia, втори кръг

Александър Зверев – Себастиан Баес 7-6(3), 6-3

Александър Зверев стартира присъединяване си на Мастърс шампионата в Рим с чиста победа над международния №37 Себастиан Баес. Изненадващо за мнозина, мачът бе изцяло равносилен доникъде на втория сет, като в последна сметка единствено един пробив бе задоволителен на олимпийския първенец, с цел да се поздрави с триумф и да прекъсне серията на аржентинеца от осем следващи победи.

Следващият конкурент на международния №3 ще бъде спечелилият от мача сред Алекс Де Минор и Томи Пол.

Зверев записа осем аса против единствено един на Баес, като в това време завоюва 79% от точките си на първи сервис (38/48). Германецът осъществя единствения брейкпойнт, който се откри пред него, до момента в който неговият конкурент по този начин и не съумя да стигне до късмет за пробив.

В първия сет и двамата бяха безупречни на сервис и никой не съумя да се откъсне в резултата. Зверев към момента показваше признаци на отмалялост след неделния край в Мадрид, като Баес значително се възползва от това, атакувайки непрекъснато по цялата широчина на корта.

В тайбрека доста по-големият опит на германеца си пролича и той стигна до четири следващи сетбола, само че Баес сътвори същински героизъм и изравни резултата. В решаващите мигове обаче аржентинецът се поддаде на страстите и позволи грешки, като това разреши на втория подложен да се наложи със 7-6(8).

Втората част бе на път да протече по изцяло еднакъв метод, като в първите седем гейма никой не стигна до брейкпойнт и по този начин резултатът стана 4-3 в интерес на Зверев. Постоянството на германеца обаче най-сетне се отплати и той осъществя първия брейк в дуела, станал факт след форхенд уинър по диагонала.

Това бе доста тежък удар върху мотивацията на Баес, от който южноамериканецът не съумя да се възвърне. Зверев затвърди пробива със сервис гейм на 15, триумфирайки със 7-6(8), 6-3 след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР