Internazionali BNL d’Italia, първи кръгСтан Вавринка – Райли Опелка 3-6,

...
Internazionali BNL d’Italia, първи кръгСтан Вавринка – Райли Опелка 3-6,
Коментари Харесай

Вавринка напомни за най-добрите си дни с обрат срещу Опелка


Internazionali BNL d’Italia, първи кръг

Стан Вавринка – Райли Опелка 3-6, 7-5, 6-2

Стан Вавринка записа първа победа след завръщането си на корта. Трикратният първенец от Големия шлем се класира за втори кръг на Мастърс шампионата в Рим след трисетов триумф над миналогодишния полуфиналист Райли Опелка. Stanimal изоставаше със сет и пробив, само че след това показва класата си и реализира впечатляващ поврат.

В идната фаза швейцарецът ще се изправи против Борна Чорич или Ласло Джере.

Очаквано, Опелка бе много по-агресивен на начален удар и записа повече асове (14-8), само че все пак Вавринка бе по-резултатен на сервис (63-57). Настоящият №361 в ранглистата осъществя четири от 12-те си точки за пробив (33%), само че това се оакза задоволително, защото Опелка оползотвори единствено два от десетте брейкпойнта, до които доближи (20%).

В началото Вавринка удържаше мощните офанзиви на съперника си и не му разреши да се откъсне в резултата още в самото начало, само че постоянството на Опелка се отплати и той осъществя първия брейк в мача, след който поведе безапелационно с 5-2. Американецът не разреши на Вавринка да стигне до опция за пробив и запази тази разлика, спечелвайки сета с 6-3.

Историята бе на път да се повтори, защото Опелка натрупа задатък от 4-2 във втората част. Изправен пред проваляне, Вавринка заигра доста по-освободено и демонстрираше своя „марков“ бекхенд при всяка опция. Това завари неговия конкурент неопитен и швейцарецът реализира цялостен поврат, преди Опелка да възвърне равенството при 5-5.

Световният №17 бе на път да си върне водачеството, само че Вавринка сътвори същински героизъм като отрази пет точки за пробив и завоюва подаването си в единадесетия гейм. Впоследствие швейцарецът пропусна три следващи сетбола, само че при четвъртия късмет, който се откри пред него, направи Опелка беззащитен и осъществя решителен пробив за 7-5.

Тази развръзка очевидно разклати самочувствието на Опелка и грешките на американеца започнаха да стават все по-често събитие, до момента в който Вавринка продължи да бъде доста стабилен в отбранителен проект и да сортира чудесно моментите за офанзива. Трикратният първенец от Големия шлем приключи мача със серия от четири следващи извоювани гейма, триумфирайки с 3-6, 7-5, 6-2 по-късно над два часа игра на централния корт.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР