Интересни признания за отношенията си с Владимир Путин през годините

...
Интересни признания за отношенията си с Владимир Путин през годините
Коментари Харесай

Борисов с признание. Какво казал на Путин по телефона?

Интересни самопризнания за връзките си с Владимир Путин през годините направи някогашният министър председател Бойко Борисов по време на брифинга, който даде през днешния ден дружно с Делян Добрев и Теменужка Петкова.  

Борисов описа историята на кучето Бъфи, които той подари на Путин по време на последното му посещаване в България. През 2010 година Борисов даде на Путин - тогава министър председател на Русия, пале от породата българско овчарско куче. Кутрето бе от персоналния разплодник на Борисов. Бившият министър председател го бе кръстил Йорго. Но новият му собственик Путин разгласи конкурс за име измежду руснаците. Спечели го 5-годишният Дима Соколов, който предложи името Бъфи. Кучето заживя в резиденцията на Путин в Ново Огарьово.

" Оказа се, че в над 1300-годишна страна, няма записана интернационално приета порода планинско куче. Комунистите, като ги хапят кучетата, ги трепят. И няма останали. Обикалял съм, молил съм се, само че възстановихме породата Българско овчарско куче. И давахме, с цел да я разпространяваме. Като пристигна Путин, тогава беше министър председател, пита ме за кученцата и споделих да ги донесат да ги види ", описа Борисов. Йорго напряко се хвърлил в краката на Путин, било като обич от пръв взор.

" И той го взе. Но минаха 2-3 дни, та му се обадих: Да не вземете да го разпорите да му търсите чипове, подслушватели, то е душичка златна ", му споделих. Страхотна порода, гордея се, календарите на ГЕРБ са с него. Христо Иванов и Мирчев мачка не са отгледали, иска ми се подиграват. Най-големите водачи в Европа се снимат с кучетата си - това е знак на нацията. В арабския свят – на Първанов му подариха кон ", продължи с откровенията Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР