Български зет е сред кандидатите за кмет на британската столица

...
Български зет е сред кандидатите за кмет на британската столица
Коментари Харесай

Български зет в надпреварата за кмет на Лондон

Български шурей е измежду претендентите за кмет на английската столица на идните в четвъртък избори. 52-годишният Браян Роуз е американец. Кариерата му стартира като банкер в Съединени американски щати, само че през 2002 година се мести в Лондон и прави собствен информативен канал в интернет. В английската столица се среща и със брачната половинка си Мариана Алексиева.

Браян Роуз взе участие в изборите за лондонски кмет и през 2021 година, само че съумя да събере единствено 1,2% поддръжка. Направените преди настоящия избор социологически изследвания същ не му дават огромни шансове - включен е в групата на претендентите, които надали ще съберат 5% от гласовете. Сред тях има много екзотични кандидати като Човека кофа, който непрестанно върви с боклукчийска кофа на главата.

Самият Роуз се възприема като спорна персона, защото дава естрада на тайни теории в онлайн телевизионния си канал London Real. Той даде обещание да построи 50 хиляди нови жилища в столицата, в случай че бъде определен, и да пусне по улиците на града още 10 хиляди служители на реда.

Увеличаващата се престъпност в Лондон бе измежду главните тематики по време на предизборната акция. В навечерието на вота бе осъществено шокиращо нахлуване със самурайски меч, довело до гибелта на 14-годишно момче и раняването на четирима души, в това число двама служители на реда. Причините за него към момента се обясняват. Според анализатори обаче появилите се фрагменти на мъж, който обикаля по улиците и наръгва хора, може да трансформират електоралните настройки.

Иначе изследванията сочат, че актуалният кмет на Лондон Садик Хан ще успее да резервира поста си. Той е представител на опозиционната Лейбъристка партия и ръководи английската столица от 2016 година Общо 13 души се състезават за мястото му. Те се борят за гласовете на към 6 млн. поданици на Лондон с право на глас.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР