Интересна статистика, показваща най-популярните цветове на автомобили в Европа за

...
Интересна статистика, показваща най-популярните цветове на автомобили в Европа за
Коментари Харесай

Какъв цвят автомобили избираме

Интересна статистика, показваща най-популярните цветове на коли в Европа за 2021 г, притегли вниманието ни. От нея се вижда, че белият цвят остава водач с малко повече от една пета (22 процента) от колите, продадени през миналата година. 19 % от колите са решени в черно, което е и втората поцзиция в класацията, а 14 % от купувачите са избрали сиво (трето място). Експертите изясняват наклонността за налагане на тези цветове и в по-бюджетните марки и модели.

На четвърто място в класацията са колите със сребрист нюанс с 12 % от продажбите, а тъмносиният (10 процента) затваря първите пет. Един на всеки 12 купувачи е избрал алена кола, а един от 17 е избрал кафява. Интересна е обстановката и с търсенето на зелени и бежови коли: вторите се оферират повече, само че първите се продават по-добре. След тях е класическият наследник цвят, който се озовава на последно място в топ 10. Извън първите 10 са оранжево, лилаво и розово.

Оказва се още, че изборът на цвят зависи и от ценовия сегмент. В бюджетният сегмент се избират коли от бели, сиви, сребърни и кафяви цветове, а в категорията " междинен клас " черното е на второ място по известност. Черният цвят набира известност колкото по-скъпи стават колите. В сегмента на бизнес колите белите са с съвсем 10 % по-малко от черните коли, а в така наречен премиум сегмент 40 % от колите са черни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР