Интензивна фаза в пред-роизводствения процес на новото поколение на автомобила с две

...
Интензивна фаза в пред-роизводствения
процес на новото поколение на автомобила
с две
Коментари Харесай

Близо до финалната линия – и до дома: новото BMW Серия Coupe 4 навлиза в последната фаза на динамично тестване

Интензивна фаза в пред-роизводствения процес на новото потомство на автомобила с две порти, протича на състезателни писти и други тестови уреди – Финалните линии се прибавят след тестване по пътната мрежа и автомагистралите около Центъра за проучвания и иновации на BMW Group в Мюнхен – Ексклузивна цялостна концепция и настройки на шасито, осигуряват на новия модел завладяващо спортното показване.

Концепцията за насладата от спортното шофиране в сегмента на премиум автомобилите от междинен клас се предефинира и скоро ще може да бъде изживяна в новото BMW Серия 4 Купе. След поредица от всеобхватни проби, проведени в процеса на разработка към серийно произвеждане, най-новото въплъщение на модела на две порти към този момент е в последната фаза на динамичните тестове. След като прототипите преминаха тестове в зимния тестови център Arjeplog, Швеция, в тестовия център на BMW Group в Мирамас, Франция, а качествата им бяха изпитани на Северната права на Nürburgring и на разнообразни други спортни писти, те към този момент се връщат вкъщи: инженерите ще направят последни настройки в технологията на шасито на BMW Серия 4 Купе в действителни условия по автомагистралите и междуградските пътища около изследователския и иновационен център на BMW Group в Мюнхен.

Подобно на цялостната си идея и дизайн на автомобила, технологията на шасито на BMW Серия 4 Купе е по-индивидуално композирана от когато и да било. Пропорциите, аеродинамичните свойства и разпределението на тежестта на автомобила с две порти осигуряват идеалната основа за конфигурация на шасито, съсредоточено безкомпромисно върху вълнуващите динамични характерности. Директното съпоставяне с новото BMW Серия 3 Седан акцентира изключително отчетливо уникалния профил на новия модел. Впечатляващият коефициент на съпротивление на седана да вземем за пример е подобрен с 0,015. Освен това новото BMW Серия 4 Куое е с 57 мм по-ниско от разновидността с четири порти, а центърът на тежестта му е с 21 мм по-близо до пътя.

Всичко това се комбинира с увеличен страничен надолнище на предните колела и 23-милиметровата по-широка задна диря, за да изострят доста характеристиките на ръководство на автомобила. Спортният седан към този момент може да се похвали с изключителна динамичност, само че новото BMW Серия 4 Купе реализира още по-голяма подвижност и странично ускоряване.

Екипът за разработка на новото BMW Серия 4 Купе също предприе характерен за модела подход към консолидираното на технологията на шасито и свързването на окачването към купето. Резултатът от труда им ще изстреля новия модел с две врати напряко в горната част на своя сегмент във връзка с спортната прецизност и преживяването при шофиране. В същото време конфигурацията преден мост с двойни носачи / пет линков заден мост значи, че увеличението на динамичните характерности не е за сметка на отличния комфорт при движвание в всекидневието и дълги пътувания. Работещите според от хода амортисьори - които дебютираха в новото BMW Серия 3 Седан и оферират непрекъснато променливо, прогресивно ръководство на амортисьорите като функционалност съответния ход на окачването - са настроени за още по-спортно задвижване. Изработените по поръчка предни опори и допълнителни разпънки в предната част на купето оптимизират прецизността и реакцията на волана, а към задния мост са добавени укрепващи детайли за увеличение на твърдостта за усъвършенствана непоклатимост при линейно и странично ускоряване.

Моделната гама предлага още една индикация за непоколебимия ангажимент на новото BMW Серия 4 Купе да заеме водещата позиция в класа по повод на динамика на шофиране. Сега на върха на гамата застава BMW M модел в лицето на новото BMW M440i xDrive Купе. Задвижвано от мощен редови шестцилиндров мотор, осигуряващ оптималната мощ от 275 кВт / 374 к.с., то ще разполага и с 48V mild-hybrid технология, с 48V стартов генератор и втора батерия, употребена, с цел да облекчи натоварването на мотора и да действа в унисон с него. Освен подобрена ефективност, главното преимущество тук е ударното развиване на мощността, когато водачът настъпи мощно педалa на газта. Допълнителните 8 кВт / 11 к.с., генерирани от резултата на електрическото увеличаване, са в основата на мълниеносни стартове и спринтове. Комбинацияата от зашеметяващата мощ на мотора, ексклузивната идея на автомобила и специфичната за модела настройка за оптимизиране на шасито обезпечават на BMW M440i xDrive Купе изключителни характеристики на пътното държание. Използвайки експертизата на спортните писти на BMW M GmbH, другите детайли са вплетени в цялостен пакет от върхови маневреност, прецизност и непоклатимост.

Мощността, генерирана от мотора на новото BMW M440i xDrive Купе, се насочва към пътя чрез осемстепенна трансмисия Steptronic Sport и интелигентната система за задвижване на всички колела. M Sport диференциалът също е на разположение, с цел да се подсигурява, че мощността на задвижването е разгърната за най-благоприятен резултат при особено взискателни обстановки на шофиране. Заключващият резултат, генериран от електродвигател, ограничава изравняването на скоростта между вътрешното и външното задно колело при завиване, като по този метод засилва сцеплението и стабилността на управление, като в същото време дава възможност на лидера да за особено динамично придвижване в завои. Индивидуално настроената еластокинематика на шасито, изключително мощните спирачки M Sport и 18-инчовите М колела с друг размери също са допринасящи фактори за точно контролируемата динамичност на новото BMW M440i xDrive Coupe.

Последният кръг от проби на родна земя ще разреши на инженерите да проследят последните резултати в процеса на финни настройки в Центъра за проучвания и иновации. Фокусът тук е върху гарантирането, че динамичните качества на новото BMW Серия 4 Купе, основани и потвърдени на спортните писти, могат да бъдат изживяни и при нормални условия на шофиране по обществени пътища. Независимо дали става дума за криволичещи междуградски направления около Мюнхен или редуващ се магистрален и градски трафик, новото BMW M440i xDrive Купе демонстрира по какъв начин недвусмислено спортния дизайн на каросерията и шасито, специфичната конфигурация на кормилото, спирачките и на системата за задвижване на всички колела, прецизната обратна връзка от амортисьорите и точните намеси на системите за ръководство на ходовата част дружно обезпечават наслада от шофирането, което вълнува и радва - всеки ден.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР