Интеграцията на Сърбия в ЕС остава стратегическа цел на ръководството

...
Интеграцията на Сърбия в ЕС остава стратегическа цел на ръководството
Коментари Харесай

Сърбия очаква от Брюксел ясни инструкции в процеса на присъединяване към ЕС

Интеграцията на Сърбия в Европейски Съюз остава стратегическа цел на управлението на страната, само че Белград чака от Брюксел ясни указания в процеса на присъединение, съобщи през днешния ден сръбският външен министър Никола Селакович по време на видеоконферентен диалог с ръководителя на делегацията на Европейски Съюз в Сърбия и с посланиците на страните-членки на съюза, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на сръбската дипломация е декларирал, че пълноправното участие в Европейски Съюз остава един от основните външнополитически цели на държавното управление на Сърбия и процесът на интеграция в Европейски Съюз е стратегическа цел.

Селакович е показал, че Сърбия е подготвена за ускорение на динамичността на процеса на присъединение, се отбелязва в известие на пресслужбата на министерството. В известието е прибавя, че по тази причина Сърбия е приела нова методология и се надява в идния интервал да получи по-ясни указания за това по какъв начин тя ще се ползва в преговорния развой.

Сръбският външен министър е напомнил също, че от 2014 година Сърбия е отворила 18 от 35 преговорни глави и предварително е затворила две от тях.

Що се отнася до договарянията сред Белград и Прищина, Селакович е подчертал, че тематика на тези договаряния би трябвало да бъдат и въпроси, които се пренебрегват от косовските албанци, като да вземем за пример за основаването на Съюз на сръбските общини, планувано в съглашението от Брюксел от 2013 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР