// insurtech Всички осигуровки на едно място Стартъпите в сектора

...
// insurtech Всички осигуровки на едно място Стартъпите в сектора
Коментари Харесай

Стартъп новини: превенция на диабет; банкови услуги в компаниите и дигитално осигуряване

// insurtech Всички осигуровки на едно място

Стартъпите в бранша на осигуровките не са измежду най-търсените оферти от фондовете за рисков капитал. В последните няколко години се появиха решения, които събраха обилни суми и пробваха шанса си на обществените пазари, само че откриха, че вложителите не са подготвени да вложат милиони в артикули, които се пробват да създадат застраховането малко по-ефективно и не са изключително новаторски. Има обаче и по-пробивни компании, които имат капацитета да трансформират обезпечаването, каквото го познаваме до момента. Такава е и Insurtech AgentSync, която сплотява информация посредством API-та сред разнообразни страни. За да доразработи решението си, компанията притегли 50 млн. $ в рунд от серия Б. Оценката й след новото инвестиране не е обществена, само че от най-малко две години тя е еднорог - още през 2021 година вложителите я правят оценка на 1.2 милиарда $.

// финансови услуги Вътрешна банка за компании До появяването на ChatGPT и взрива на вложенията в изкуствен интелект мъчно може да се отхвърли, че обичаният бранш на всички вложители по света беше финтехът, в който даже и при актуалната хладна среда не престават да се вливат стотици милиони долари. Доказателство за това е бразилската компания за банкиране QI Tech, която набра 200 млн. $ в рунд от серия Б. Основаната през 2018 година инфраструктурна платформа разрешава създаването на кредитни, разплащателни и банкови решения посредством модулни API-та. Стартъпът разрешава на всяка компания да работи като банка и да предлага финансови артикули на своите клиенти, чиновници или снабдители. Ако телекомуникационна компания реши да предложи заеми за заплати на своите чиновници да вземем за пример, то тя може да си партнира с QI и да се разплаща като банка.

// здраве В битка със затлъстяването Затлъстяването и преддиабетното положение са съществени здравни проблеми в Африка и Близкия изток, които засягат повече от 40% от локалното население. В Египет 20% от възрастните имат диабет, а в Саудитска Арабия цифрата доближава 30%. Проблемът с преддиабетното положение и затлъстяването е още по-широкоразпространен. В този подтекст смисъла на софтуерни компании като египетската Almouneer е по-голямо от всеки път. Платформата, чиято задача е да революционизира опазването на здравето за пациенти с диабет и затлъстяване, притегли 3.6 млн. $ външно финансиране, с цел да работи по продукта си. Стартъпът обслужва над 120 000 пациенти посредством мрежа от девет лечебни заведения и клиники в Египет. В платформата на Almouneer пациентите могат да качват своите медицински досиета, в това число жизненоважни индикатори като кръвна захар и кръвно налягане. Приложението дава достъп до техните най-нови медицински данни и настоящи медикаменти и разрешава на лекарите да преглеждат досиетата. Срещу абонаментна такса приложението предлага варианти за телеконсултации, позволяващи на пациентите да се свързват със здравния личен състав посредством чат или телефон.
Реклама Свързани публикации AI мастърклас: Как изкуственият разсъдък може да помогне на бизнеса ми 30 октомври 2023, 11:52 Роботи, инсекти и протеините на бъдещето 1 октомври 2023, 15:02
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР