Instagram и TikTok са пълни с изображения на луксозни хотели

...
Instagram и TikTok са пълни с изображения на луксозни хотели
Коментари Харесай

Как да внесете лукс във ваканцията, когато пътувате бюджетно

Instagram и TikTok са цялостни с изображения на първокласни хотели и обилни пътувания. От големи инфинити басейни до лъскави яхти и луксозни стаи, има толкоз скъпи ваканционни оферти на показ.

И макар че привлекателността е явна, не всички разполагаме с бюджета, с цел да останем във Four Seasons или Aman. И даже в случай че механически можете да си позволите този тип квартира, това не постоянно е мястото, където хората желаят да похарчат тези скъпоценни долари за почивка.

Но има способи да внесете нотка разкош в пътуванията си, без да нарушавате бюджета. Ето по какъв начин да извършите ваканцията на налична цена малко по-луксозна.

Седнете в изтънчен хотелски бар за пиво

Хубавите хотелски питейни заведения постоянно оферират напитки и закуски на рационални цени. Можете да хапнете в известните градини на Four Seasons в Мексико Сити или да се насладите на бара със златни листа на тавана в Royal Mansour в Маракеш, даже и да не сте посетител на хотела.

Освен че внасяте атмосфера от висок клас във вашата почивка, яденето на пиво или хапка в луксозен хотел може да ви даде опция да разгледате останалата част от хотела.



Вземете дневна карта за курорт

Дневните карти всъщност ви разрешават да бъдете посетител в първокласен хотел или курорт за деня, без да плащате за скъпа стая, тъй че имате достъп до улеснения и функционалности като първокласно преживяване край басейна.



Следете за предложения

Начинът да внесете малко разкош в бюджетната почивка е да спестите превоз, до момента в който търсите положителни предложения за хотели или действия.

Експерти предлагат икономисване от полета посредством икономична резервация и потребление на публичен превоз, с цел да намалите в допълнение пътните разноски. Потърсете по-добри предложения за настаняване, както и ежедневни предложения въз основа на дестинацията, до която пътувате. Понякога има такива с до 70% понижения.

Проучете локални оферти за happy hours или ранни вечери в заведения за хранене от висок клас, които бихте желали да опитате, само че бюджетът не разрешава.

Уговорете си спа час

Друга вид за прибавяне на малко разкош към вашата почивка е да посетите спа център в региона и да резервирате масаж. Така ще се отпуснете и ще се почувствате първокласно, без да нарушавате бюджета си. Може даже да съумеете да си уговорите среща на относително рационална цена в прелестен хотелски спа център.



Наемете частен водач

Един елементарен метод да се почувствате първокласно без цената на първокласен хотел е да резервирате частен водач, който да ви вземе от летището. Това предлага чувство за разкош, като в същото време вършат деня на пътуването доста по-удобен.

Отседнете в бутиков хотел

Висококачествените хотелски вериги са скъпи, само че постоянно можете да намерите сходни специфични прекарвания на по-ниска цена, като резервирате нещо по-независимо.

Може да търсите по-малки бутикови хотели, а не огромни вериги. Тези парцели може не постоянно разполагат с спомагателните улеснения, които ще намерите в огромни вериги, само че преживяването и гостоприемството могат да бъдат доста по-автентични и запаметяващи се.

Купете вино от магазин за вашата стая

Разбира се, поръчването на хубава бутилка вино посредством румсървиз може да бъде първокласно, само че в случай че имате стеснен бюджет, можете да пресъздадете прекарването ― минус спомагателното възнаграждение ― като вместо това закупите бутилка от локален магазин.

Изберете по-малко известна дестинация

Избирайки по-малко известни дестинации, можете да изберете места въз основа на специфични предложения от хотели, преференциални валутни курсове и съображения за разноските за живот. Често има фантастични първокласни бутикови хотели за част от цената на пътуването някъде известно и скъпо.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР