Иновация в плащанията на задължения, администрирани от НАП, откри служител

...
Иновация в плащанията на задължения, администрирани от НАП, откри служител
Коментари Харесай

Няма да повярвате какъв подарък направи пловдивчанин на свой познат!

Иновация в заплащанията на отговорности, управлявани от Национална агенция за приходите, откри чиновник на Национална агенция за приходите Пловдив. Гражданин поднесъл своя автентичен подарък във връзка рождения ден на собствен прочут под формата на отчасти заплатена сума от общите му отговорности.

Интересният факт е установен от обществен реализатор от дирекция " Събиране “, при правене на информация за просрочени отговорности. Плащането е осъществено по банков път, а като съображение за осъщественото заплащане е посочено " Happy birthday “, написа plovdiv24.bg.

По този мотив от Национална агенция за приходите Пловдив припомнят, че посредством конфигурираните през месец февруари 15 устройства ПОС терминали в офиса на ул. " Скопие “ 106, всеки може да заплати отговорностите си бързо, елементарно и без такси. Услугата е налична единствено с персонална банкова карта на извършващият заплащането. Възможно е той да заплати и непознато обвързване, единствено в случаи, че при осъществяване на заплащането е осведомен с точната сума и типа на задължението на лицето.

319 339 980 лв. просрочени данъчни и осигурителни отговорности са постъпили по набирателната сметка на Национална агенция за приходите Пловдив за първите шест месеца на 2018 година Отчетен е растеж с близо 41 млн. лева по отношение на същия интервал на миналата година.

Ръководството на Дирекцията е провело 583 срещи с длъжници, които имат просрочени отговорности в размер над 50 000 лева в следствие, на които 52 от задължените лица са погасили напълно отговорностите си и 495 са платили към бюджета близо 29 млн. лева Личните срещи и телефонният контакт с длъжниците на приходната организация се постановат като бърз и ефикасен способ за поощряване на доброволното осъществяване на просрочените данъчни и осигурителни отговорности.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР