Иновативният сгъваем палет на Kaufland получи Златната ръка“ – най-престижната

...
Иновативният сгъваем палет на Kaufland получи Златната ръка“ – най-престижната
Коментари Харесай

Иновация в логистиката от Kaufland с най-престижната награда за сигурна и безопасна работа в Германия

Иновативният сгъваем палет на Kaufland получи „ Златната ръка “ – най-престижната премия в Германия, която се връчва на компании, обезпечили най-безопасни и сигурни условия на труд за своите чиновници. Отличието е едно от 9-те спечелили от над 100 подадени плана в акцията на BGHW - браншовата организация под контрола на Министерството на труда и обществената политика, която дава отговор за безвредния труд според закона в Германия.

„ Сгъваемият железен палет се приема извънредно добре от заетите в сферата и е изцяло използван и за други компании с логистични потребности “, разясняват от журито на състезанието.

Водени от убежденията си за безвреден труд като един от главните цели на Kaufland, България е и измежду пилотните страни (след Германия и Словакия), които вкарват палета. Едно от основните му преимущества е ергономичността – тестван и създаден особено на височина от 1,2 метра, с цел да бъде комфортен за чиновниците в логистика и филиалите и да бъдат предотвратени евентуални контузии. Също по този начин той покачва продуктивността с 10%, виталният му цикъл е 10 години и във всеки един развой от ежедневната работа икономисва запаси.

С въвеждането на металния палет годишно се пести стреч фолио, задоволително да се обиколи земното кълбо два пъти. Това е допустимо, с помощта на страничните му сгъваеми стени, които придават непоклатимост на товара при превозване и разрешават доста по-малко пакетиране. Конструкцията му разрешава и всеки камион да бъде оптимално претрупан до цялостния си потенциал и да се пестят въглеродни излъчвания от противоположни транспортни курсове.



„ Сгъваемият железен палет ще промени света на логистиката. С инвестиция от 4,8 млн. лева ние работим с тази иновация и съм горделив, че България е измежду страните, които дават своя добър образец за резистентен бизнес, съгласуван с потребностите и безвредния труд на своите чиновници “, показа Емил Димитров, началник направление „ Логистика “ в Kaufland България. Той добави, че в логистичния център на Kaufland в с. Стряма биват комисионирани и превозени 1.1 млн. палета годишно, от които 40 % са сгъваемите железни палети, като наклонността е този % да пораства. Към момента палетоместата за депозиране на стока в най-големия логистичен център в ритейл бранша на Балканите са 115 000, а в продуктовото портфолио на компанията има над 20 000 качествени продукта.

Нововъведението на Kaufland е част от поредната устойчива политика за обществена отговорност на компанията, която се развива с разнородни действия в разнообразни посоки. Ефективно потребление на ресурсите, понижаване на екологичния отпечатък и поощряване опазването на околната среда са част от задачите в региона на логистиката на водещата комерсиална верига у нас. Kaufland България е първата компания от европейското семейство на Kaufland, която внедрява „ зелена “ доставка на локално равнище и в която над 90% от нея се прави с камиони, задвижвани с природен газ (CNG). Компанията поддържа развиването на „ зелена “ логистика у нас и от 2018 година броят на CNG камионите, които обслужват доставките на Kaufland, непрестанно се усилва. От 2019 година Kaufland употребява и така наречен EPS (Euro Pool System) каси, които са сгъваеми, 100% рециклируеми и за многократна приложимост. С тях компанията икономисва противоположни транспортни курсове, което от своя страна води и до ограничение на въглеродни излъчвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР