Иновативната технология на т.нар. твърдотелни батерии може напълно да трансформира

...
Иновативната технология на т.нар. твърдотелни батерии може напълно да трансформира
Коментари Харесай

Нов вид батерии за електромобили от Samsung е на път да преобърне индустрията

Иновативната технология на така наречен твърдотелни акумулатори може изцяло да трансформира актуалната автомобилна промишленост и да промени живота на съвременен човек. Samsung SDI - производител на акумулатори, интензивно изследва многообещаващи технологии на твърдотелни акумулатори и неотдавна разгласи следващия пробив, който би могъл да даде опция за ранното приемане на такива акумулатори в електрическите автомобили.

Напълно твърди батерии с дълъг живот бяха изследвани от екип учени от два проучвателен отдела на Samsung: Висшия софтуерен институт на Samsung и Изследователския институт на Samsung в Япония. Резултатите от научната работа по основаването на високоефективни и издръжливи акумулатори бяха показани на 9 март в Лондон.

Основното преимущество на твърдотелните акумулатори пред най-често срещаните през днешния ден литиево-йонни акумулатори е характерната компактност на силата на единица маса. Твърдотелните акумулатори имат доста по-голям потенциал спрямо обичайно съпоставими всеобщи акумулатори. В същото време се нанася по-малко щета на околната среда и се характеризират с нараснала експлоатационна сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР