Иновативната платформа за създаване на мобилни приложения Appzio беше отличена

...
Иновативната платформа за създаване на мобилни приложения Appzio беше отличена
Коментари Харесай

Appzio e стартъп компания на годината на наградите на БАИТ

Иновативната платформа за основаване на мобилни приложения Appzio беше отличена на седмата годишна гала по връчване на премиите на Българската асоциация по осведомителни технологии. Appzio е българо-финландски план, който е на път да сложи нов стандарт в основаването на мобилни приложения в международен мащаб. Компанията е част от портфолиото на фонда за рискови инвестици Eleven, а неотдавна получи второ финансиране от една от най-големите банки в района, с цел да разраства интензивно интернационалната си активност.

„ Благодарни сме за това самопризнание. Appzio съществува от 2015г и се конкурира с огромни компании в международен мащаб. До предходната година наблягахме на развиването на технологията и сполучливо привлякохме първите десетки клиенти, които да потвърдят качеството на платформата. Сега сме се фокусирали върху това повече компании да чуят за нас и да могат да доставят качествени приложения на клиентите си. ” – показа Бранимир Парашкевов, съосновател на компанията.

Валери Симеонов връчи премията в категория „ Значителен корпоративен ИКТ план “. Тя беше присъдена на БГО Медия за уеб-базираната осведомителна система HARP за ръководство на данни и комплицирани процеси, свързани с медицински изследвания. Системата се употребява от Министерството на здравеопазването в Обединеното кралство, над 100 комисии във Англия и над 500 000 специалисти световно.

Деница Сачева, заместник-министър на образованието и науката връчи премията в категория „ Журналистически принос “. Отличието беше присъдено на Петър Георгиев от Българска национална телевизия, който поредно и задълбочено слага на публично внимание настоящи тематики, значими за ИКТ промишлеността, стопанската система като цяло и жителите.

Атанас Темелков, ръководител на Държавната организация „ Електронно ръководство “ връчи премията в категория „ Държавна администрация “. Победител в категорията е Областна администрация – Пловдив – за създадена и внедрена междуинституционална платформа „ Посещаемо и безвредно учебно заведение “. Чрез нея институциите обгръщат и задържат в просветителната система деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст от 5 до 16-годишна възраст. Екипите включват общо 900 представители на всички институции.

Дончо Барбалов, заместник-кмет на Столична община връчи премията за „ Общинска администрация “. Победител в категорията е Община Пловдив - за внедряване на облачни платформи в учебните заведения на територия на общината, което всъщност е цифровизация на просветителните процеси. Стартирала през 2017 година, програмата ще обхване всички общински учебни заведения до 2019 година

Тенденцията за намаление на възрастта на младежите, които се ориентират към осведомителните технологии като бъдещо професионално развиване, се ускорява.

Тази година състезанието отбелязва нов връх - за минимален участник. 10-годишната Соня Генова кандидатства с създадено от нея мобилно приложение, което съдържа въпроси от главните предмети в 3-ти клас. Журито реши да насърчи достижението на ученичката с плакет и грамота, а спонсорите на състезанието и фирми-членове на БАИТ осигуриха предметни награди. Соня Генова получи финален модел таблет, обезпечен от ERP България, очила за виртуална действителност от Борика АД, както и раница от Мусала Софт. Наградата беше връчена от Весела Калъчева, изпълнителен шеф на БАИТ.

За втора поредна година възпитаник е победител в категорията „ Младежка премия “ и той също получи спомагателни награди - очила за виртуална действителност от Борика АД и раница от Мусала Софт. Илиян Кордев, възпитаник от ТУЕС към ТУ-София завоюва с плана си на система за разкриване на пробиви в сигурността на устройства, основани на Линукс операционна система.

Победителите в останалите категории са:

Образователна премия – Министерство на образованието и науката за Образователна платформа „ ТВОЯТ ЧАС “. Чрез нея през 2017 година над 314 000 възпитаници от 1-ви до 12-ти клас са ангажирани с спомагателни занимания.

Успешен български ИКТ артикул - Империя Онлайн – за изцяло локализираната за арабския пазар игра Kingdoms Online. Само за 2 месеца след публикуването си, тя доближава до 100 хиляди мобилни геймъри в региона.

За Компания-новатор в потребление на авангардни ИКТ решения беше определена Check Point Cardio. Компанията дава цялостна система за телемониторинг в действително време на ЕКГ и други жизненоважни индикатори и има телемедицински център за 24-часово наблюдаване и диагностика на пациентите в действително време, с повече от 35 500 пациентски досиета.

Наградата за Компания с максимален принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ промишленост по света завоюва Датекс. Компанията към този момент 28 години е международен водач в производството на фискални устройства, а в последните години е все по-активна и в създаването и производството на мобилни платежни терминали. Продуктите на компанията се изнасят в над 100 страни от всички континенти. За последните 5 години компанията е произвела над 2 500 000 платежни терминала.

Носителят на Наградата за специфичен принос получи прилагане на автомобил Opel Insignia за една седмица и уикенд за двама в Банско.

Победителите във всяка категория получиха поименни плакети и грамоти от БАИТ, както и предметни награди, предоставени от Opel. Всеки от отличените ще може също по този начин да си закупи книги по желание с ваучер на стойност 80 лева, обезпечен от Сиела Норма. Носителите на премиите към този момент разполагат и с електронен автограф B-Trust от Борика АД, както и с почистващи материали за офис техника от Фрекълз.

Победителите в състезанието бяха определени измежду 127 кандидатури от 88 персони, компании и институции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР