Инж. Десислава Тодорова остава кмет на Община Борован, стана ясно

...
Инж. Десислава Тодорова остава кмет на Община Борован, стана ясно
Коментари Харесай

Окончателно! Инж. Десислава Тодорова остава кмет на Община Борован

Инж. Десислава Тодорова остава кмет на Община Борован, стана ясно след решение на врачанския административен съд. В законоустановения период то не е протестирано от прокуратурата и не е обжалвано от ответната страна. Решението е влезнало в действие и е дефинитивно. Така Тодорова продължава да е отпред на общината.
Припомняме, че при започване на месец януари Общинската изборна комисия я в профил от кметския стол поради спор на ползи. Мотивът им бе, че тя е отдала хиляди декари общинска земя на мъж, с който живее на фамилни начала и имат общо дете. Това е станало във втория ѝ мандат от 2011 до 2015 година Случаят е разследван от антикорупционната комисия през 2019 година През юни предходната година спорът на ползи е доказан дефинитивно от Върховния административен съд.
С решение от 4 март, постановено по адм. дело № 13 по разказа на Административен съд – Враца за 2022 година, съдът е оповестил за незначително Решение № 146-МИ/09.01.2022 година на ОИК – Борован, с което е анулирано решение № 145-МИ/07.10.2021 година, предварително са прекъснати пълномощията на кмета на Община Борован и е обезсилено издаденото уверение за избор.
Решението, което е оспорено пред съда, е взето след постановяване на предишно решение на същия орган и след направено от ОП-Враца предложение за обновяване на административното произвеждане. След разбор на всички обстоятелства и условия, открити въз основа на приобщените по делото доказателства, съдът е открил, че Решение № 146-МИ/09.01.2022 година на ОИК – Борован, с което са прекъснати пълномощията на кмета и е обезсилено удостоверението за избор, е постановено без да се е развило произвеждане по обновяване, каквото законът изисква в тези случаи, като органът е излязъл отвън рамките на своята подготвеност, прекратявайки пълномощията на кмета, а не пълномощията, които точно касаят неговия мандат, като избирателен орган.
Десислава Тодорова е кмет на Община Борован към този момент трети мандат. Избирана е от локални обединения на Движение за права и свободи с други партии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР