Инициативният комитет /ИК/, издигнал Анастас Герджиков и Невяна Митева за

...
Инициативният комитет /ИК/, издигнал Анастас Герджиков и Невяна Митева за
Коментари Харесай

Инициативният комитет на Герджиков внесе 9999 подписа в ЦИК

Инициативният комитет /ИК/, издигнал Анастас Герджиков и Невяна Митева за президент и вицепрезидент, внесе 9999 подписа за регистрацията им в ЦИК.

Очакваме проф. Герджиков да стане президент на България, сподели пред публицисти Радомир Чолаков, ръководител на ИК. Той добави, че най-вероятно това ще стане след балотаж на изборите.

Харалан Александров, който също е в ИК, съобщи, че като част от академичната общественост счита, че хора с висок научен статус, с надълбоко знание за обществото и за цивилизацията, могат единствено да допринесат за нормализиране на обстановката в България.

Румяна Коларова, която също е в комитета, уточни, че познава проф. Герджиков и Невяна Митева от години и това, с което са я спечелили, са персоналните качества, които имат. Тя изясни, че за нея е извънредно значимо президентската институция да застане и да отстоява ролята, която има по Конституция. Президентът би трябвало да бъде съдия. Той няма по какъв начин да заема страна, когато имате някакъв тип съревнование, изясни Коларова. Убедена съм, че господин Герджиков ще бъде тъкмо в тази позиция - позицията на съдия - еднообразно далечен от спорещите страни, съобщи политологът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР