Инициативата се осъществява с подкрепата на Kaufland БългарияЗеленият“ ритейлър -

...
Инициативата се осъществява с подкрепата на Kaufland БългарияЗеленият“ ритейлър -
Коментари Харесай

Младежи създават иновации срещу хранителните отпадъци

Инициативата се реализира с поддръжката на Kaufland България „ Зеленият “ ритейлър - съидейник на идния Panda Labs хакатон на WWF, който ще разисква сюжети за бъдещето на хранатa.
 „ Бъдещето на питателните боклуци “ е тематиката на втория хакатон от пролетния учебен срок на Panda Labs - световната стратегия на WWF за устойчиви юношески нововъведения и предприемачество, която се осъществя за поредна година с поддръжката на Kaufland България. В хакатона, който стартира на следващия ден – 28 април, младежи сред 15 и 25 години от цялата страна ще основават нововъведения за решение на казуса с питателните боклуци. Участниците ще работят в тимове, с цел да търсят ексцентрични и различни подходи благодарение на представители на науката, бизнеса и неправителствения бранш.

Владимир Симеонов от „ Управление на веригата на доставки “ в Kaufland ще опише на младежите какви са процесите и системите за обмисляне в „ зеления ритейлър “, които работят за стоката да доближи до магазините в точния миг и в нужните количества, с цел да не остават остатъци. Темата е част от тактиката за стабилно развиване на Kaufland и дава образец за приноса на компанията за ограничение на питателните боклуци. Владимир Симеонов ще се включи и в журито на хакатона, което ще дефинира тимовете спечелили.
-->
Отборите финалисти в хакатона ще получат спомагателна експертна поддръжка за реализирането на своите хрумвания от бизнесмени и бизнес водачи по време на мастър клас от образования през юни. Победители ще се състезават за стартово финансиране от 7 000 лева, благодарение на което да създадат идващите стъпки в реализирането на своята бизнес концепция.

Пролетният учебен срок на Panda Labs към този момент започва с хакатон „ Бъдещето на хранителната промишленост “. За спечелили в него бяха оповестени: тим „ SmartFood “ с концепция за биоразградима опаковка за яйца от изхвърлени по нашето Черноморие водорасли и нишесте от отпадъчен материал от картофи; тим „ Иноватив “ с решение за биоразградими пликове с знак, който отразява качеството на храната в тях; тим „ Еко Рицари “ с концепция за разработка на кутии за храна от ориз.

Panda Labs се реализира с поддръжката на фондация „ Америка за България “ и на Kaufland България. Целта й е да открие идващото потомство откриватели и бизнесмени, които ще оказват помощ за решаването на районни и световни проблеми. „ Зеленият “ ритейлър е съидейник на програмата за поредна година като част от напъните си да ангажира подрастващите с тематиката за устойчивото развиване.

Повече за програмата, можете да намерите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР