Инициативата “Обучение чрез изкуство представя филм за писателя Георги Марков

...
Инициативата “Обучение чрез изкуство представя филм за писателя Георги Марков
Коментари Харесай

Продължава инициативата Обучение чрез изкуство

Инициативата “Обучение посредством изкуство ” показва филм за писателя Георги Марков с въвеждаща лекция на доктор Георги Тенев, на 26 октомври 2020 година от 13:00ч., в зала на Военната Академия.
Иновативната поредност от кинолектории на Министерство на образованието и науката има за цел да разшири хоризонта на обичайното обучение, като надгради образованието по история и литература за гимназиалния курс с друг взор върху проучвания материал и даде спомагателна вероятност и подтекст върху действителни събития и персони през особено селектирани висококачествени документални и игрални филми.
 Националната изложба предлага неповторими сувенирни чанти от рециклиран материал Националната изложба предлага неповторими сувенирни чанти от рециклиран материал
Проектът „ Сувенирни чанти от рециклиран материал “ е присъединението на Националната изложба към международните практики за рец...
“Стремежът ни да подготвим младежите за живота, което е в действителност главната задача на учебното заведение, е обвързван с това освен да предадем познания и да ги изпитаме, само че и да им дадем опция посредством филмовите полемики и документалното кино да узнаят и по едно и също време с това да почувстват събитията, хората и историята по друг метод. Може да назоваваме тази самодейност част от гражданското образование или част от социализацията им, само че в действителност става дума и за впечатляващо събитие в ученическия живот, което не се не помни. ” - сподели госпожа Наталия Михалевска, шеф на дирекция „ Образование на българите зад граница и учебна мрежа ” на МОН.
Филмът “Чувство за нетърпимост ” на режисьора Боя Харизанова по сюжет на Дочо Боджаков, притежател на редица влиятелни награди, споделя за живота и творчеството на Георги Марков до бягството му от комунистическа България през 1969 година. Сюжетът е основан върху есето на Георги Марков ”Чувство за нетърпимост ” от сборника “Задочни репортажи за задочна България ”, а ролята на разказвача е поверена на артиста Калин Врачански.
“Едно от посланията във кино лентата е, че животът на Георги Марков може да опише доста за интервала, в който е живял. Спекулациите към гибелта му това дали е бил сътрудник, дали е бил двоен-агент, троен- сътрудник, дали е бил отстъпник или не е бил отстъпник остават на втори проект, тъй като на първо място той е бил важен публицист и считам, че творбите му трябват да се четат и през днешния ден.… ” - споделя режисьора на кино лентата Боя Харизанова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР