Инициативата има за дел повишаване на информираността относно сърдечно-съдовите заболявания,

...
Инициативата има за дел повишаване на информираността относно сърдечно-съдовите заболявания,
Коментари Харесай

Консултации с кардиолог предлагат на русенци по случай Световния ден на сърцето

Инициативата има за дел повишение на информираността по отношение на сърдечно-съдовите болести, заплахата за здравето и предварителната защита им

Специализираната болница за интензивно лекуване по кардиология „ МедикаКор “ и Общински пазари – Русе ще проведат взаимна акция във връзка Световния ден на сърцето – 29 септември. Между 10 и 12 ч. в четвъртък на мобилен пункт на площада на Централен Oбщински пазар – Русе всички искащи могат да се възползват от консултация с кардиолог, премерване на кръвно налягане, както и препоръки за положително сърдечно здраве.

Домакините от Общински пазари ще оферират на жителите и сезонни плодове. 

През 2022 година самодейността е под наслов „ Сърцето помни “. Тя цели да увеличи информираността на обществото по отношение на сърдечно-съдовите болести, заплахата за здравето, която съставляват, и предварителната защита им. Колкото по-рано се откри заболяване, шансът за сполучливо лекуване и минимизиране на затрудненията се усилва.

Ето няколко съвета от кардиолозите, които ще оказват помощ за положителното ни сърдечно здраве:

1.       Контролирайте нездравословните привички.

2.       Хранете се уравновесено – ограничете потреблението на готварска сол, мазни храни и захари. Наблегнете на пресни плодове и зеленчуци, зърнени храни, риба и морски блага.

3.       Бъдете физически дейни. Поддържайте обикновено телесно тегло посредством повишение на физическата си интензивност - постоянни физически извършения, които укрепват здравето и покачват самочувствието.

4.       Постарайте се да бъдете по-спокойни. Намаляване на психо-емоционалния стрес се реализира посредством създаване на позитивно отношение към живота, отбягване на споровете и неприятностите както на работното място, по този начин и вкъщи. Използвайте други възможности за освобождение на напрежението – спортуване, занимание, музика, отмора измежду природата.

5.       Профилактичните прегледи са значими. Препоръчително е мъжете на възраст над 45 години и дамите на възраст над 50 години да се съветват с кардиолог най-малко един път годишно, а при повишен рисков профил - и по-често.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР