Инициатива, насочена към гражданите, планира областният управител на Русе Анатоли

...
Инициатива, насочена към гражданите, планира областният управител на Русе Анатоли
Коментари Харесай

Новият областен управител на Русе започва серия от срещи с местната власт

Инициатива, ориентирана към жителите, възнамерява регионалният шеф на Русе Анатоли Станев

Още от идната седмица той ще стартира срещи с кметовете и ръководителите на общински препоръки в района. На място Станев ще се запознае с най-наболелите проблеми на обитаемоте места и техните поданици. Сред тематиките, които ще бъдат във фокуса на диалозите, са опциите за възстановяване на инфраструктурната съгласуваност, развиването на културата и туризма, както и равнището на предоставяни здравни грижи в дребните обитаеми места.

Ще бъдат разисквани още методите за привличане на повече вложения, както и положението на техническите обекти като язовири и хвостохранилища. При нужда регионалният шеф Анатоли Станев е в подготвеност дружно с представителите на локалната власт да насочат оферти на централно равнище за законодатели начинания и промени.

„ Подобна стъпка цели понижаване на дистанцията сред институциите и жителите. Още при встъпването си в служба разгласих, че няма да се затворя в кабинета си и да се трансформира в следващия бюрократ. Смятам да остана правилен на този принцип “, съобщи Станев във връзка идните срещи.

„ За страдание има много проблеми и имам вяра, че посредством деен разговор и набелязване на качествени и относително бързо осъществими ограничения можем да се оправим най-малко с част от провокациите. “, добавя още регионалният шеф.

Той ще разиска и опцията за провеждането на място на изнесени приемни за жители. „ Ще се вслушам в мнението и рекомендациите на всеки гражданин на региона. Ще работя за решаването на всеки проблем. Ще диря баланс и имам вяра, че с общи старания ще се оправим с доста от неглижираните проблеми. “, безапелационен бе Анатоли Станев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР