Информацията на кандидата на кмет на столицата от ПП-ДБ Васил

...
Информацията на кандидата на кмет на столицата от ПП-ДБ Васил
Коментари Харесай

Скандалните ДС връзки на кандидатът-милионер Васил Терзиев – опасни, дебели и дискредитиращи

Информацията на претендента на кмет на столицата от ПП-ДБ Васил Терзиев по отношение на зависимостите му от Държавна сигурност и в частност на неговия бизнес, трагично се разминават с документалната истина, написа zonanews.bg.
„ Телерик “ стартира своята активност през 2002-та година като част от „ Кимкооп Трейдинг “ ООД – компания, която създава високоспециализирана оптична техника, включваща съставни елементи за защита и сигурността. Компанията, занимаща се с военна техника и голям брой чувствителни покупко-продажби в областта на оръжейната търговия, дава финансовото начало на „ Телерик “ като я записва като част от своята активност. За това оказва помощ бащата на Светлозар Георгиев, съучастник на Васил Терзиев и един от създателите на „ Телерик “, който в този момент поема неговия бизнес.  Телериг АД като част от холдинга Кимкооп Трейдинг
Информация за обособяване на сдруженията помества „ Държавен вестник “ през 2006-та година в своя 60-ти брой. Софийският градски съд на съображение член 6 по отношение на член 16, алинея 3 и член 231 Търговски закон записва с решение от 26.VII.2005 година по ф. д. № 4421/2001 промени за „ Кимкооп Трейдинг “ – ООД: вписва прекачване на дружество, съставляващо активност по произвеждане и търговия със софтуерни артикули, от „ Кимкооп Трейдинг “ – ООД, на „ Телерик “ – АД (рег. по ф. д. № 4209/2005).
Информацията за „ Кимкооп Трейдинг “ обаче се разминава с изказванията на претендента на кмет Васил Терзиев. В редица изявленията той декларира, че компанията е тръгнала от „ нулата “, без да разчита на фамилни пари.  Павел Тодоров Терзиев, персонално кадрово дело (ЛКД)
Интересна е и активността на Павел Тодоров Терзиев, родственик на Васил Терзиев, който е бил офицер от Държавна сигурност – също както бащата на Васил Терзиев, неговият дядо и братът на дядото. Апропо, в персоналното кадрово дело откриваме данни за шумкарското минало на Тодор Терзиев – брат на дядото на Васил Терзиев.
Павел Тодоров Терзиев (роден на 25.10.1949 година в гр. Пловдив) е бил щатен чиновник на мракобесното Шесто ръководство на Държавна сигурност и на УБО-ДС.
Свързани компании с присъединяване на Павел Терзиев:
1. В съвета на шефовете на „ Източна газова компания “ ЕАД. Собственик на капитала на „ Източна газова компания “ ЕАД е „ Россгаз Асет “ – БЪЛГАРИЯ (ROSSGAZ ASSET).
Собственикът е Тодор Петров Стефанов, който също е и притежател на „ Россгаз инженеринг “ ЕООД (ЕИК/ПИК 131461936). Павел Терзиев е в Съвета на шефовете на „ Россгаз Асет “.
Самата „ Россгаз “, в чиито ръб на шефовете е персонално Павел Терзиев е първична благосъстоятелност на „ Еврохолд България “, обвързвана с Николай Василев, чийто татко е част от Военното контраразузнаване! Атанас Тилев, прочут като сътрудник „ Румянцев “ и готвен за нелегал от тогавашното военно разузнаване на комунистическа България Разузнавателно управление на Министерството на нар, е имал приближен представител в „ ЕВРОХОЛД “ — Любомир Христов Стоев, някогашен шеф на компанията на Тилев „ ДАР Финанс “. Той е член на Надзорния съвет на „ ЕВРОХОЛД “ до 20.07.2021 година, когато са вписани промени в Търговския указател.  Бащата на Павел Терзиев е шумкар в бандата „ Георги Димитров “, а майката – в ремсова група  Като старши школник 1969 година е асистент на ОР от ВКР-ДС в гарнизона  Заповед от 31 юли 1973 година за преназначаване в Шесто ръководство  Заповед за преназначаване от 1977 година  Заповед за преназначававане от 1980 година  Заповед за преназначаване като зам.-началник на поделение от 1983 година  1990 година е нараснал в звание към този момент като част от новосъздадената НСО  Павел Терзиев – съсобственик на Източна газова компания  Тодор Петров Стефанов в Россгаз Асет  Съвета на шефовете в Россгаз Асет  ДАР финанс
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР