Информационният масив, използван в “Paradise papers e около 13.5 млн.

...
Информационният масив, използван в “Paradise papers e около 13.5 млн.
Коментари Харесай

Йово Николов: След Paradise papers разследването на Руската връзка“на Тръмп преминава на друг етап

Информационният масив, употребен в “Paradise papers ” e към 13.5 млн. файла – 1,4 терабайта, а при „ Панамските досиета “ бяха малко над 11 милиона.

Това сподели за предаването „ Нещо повече “ по „ Хоризонт “ анализаторът Тихомир Безлов . Той посочи, че в адвокатската фирма, с за разлика от адвокатската фирма, обвързвана с „ Панамските досиета “ а тази, която се свързват   “Paradise papers ” се употребява с доста положително добро име и постоянно отхвърля услуги на съмнителни клиенти.

При тях не може всеки да потърси услуга и те отхвърлят услуги. Известно е, че са отказали  на голям брой родственици на съветски служители. Тоест, те вършат съществено изследване на кого могат да предложат услуга. В този смисъл, в случай че търсим разлика, аз съм съвсем сигурен, че няма да има български имена в “Paradise papers ”.

Ако погледнете коментара на Би Би Си от през днешния ден, е че кралицата не е направила закононарушение, тя е „ оптимизирала налозите си “.

Едно от нещата, които си мисля, че ще е друго от другите многочислени приключвания, е  че тук ще има съществени компликации в доказването, че е осъществено закононарушение. Оптимизациите на налозите са направени от задоволително способени адвокати, които ще създадат доста сложни следствията за данъчни злоупотреби.

Новото е, че има доста огромни корпорации, които са се пробвали да заобикалят налози. Списъкът фактически е впечатляващ.

Безлов добави, че и информацията и за двете разкрития е получил най-големият немски вестник „ Зюдойче цайтунг “, заради което има подозрения, че документите не са „ изтекли инцидентно, а са резултат от някакви старания на специфични служби “.

Журналистът Йово Николов разяснява, че офшорните зони са законни, а въпросът е дали прехвърлянето на пари в тях е морално.

Затова имаше такива мнения, че за богатите разпоредбите не важат, т.е., хора, които имат доста пари, могат да си разрешат да употребяват такава компания, да записват компаниите си в офшорни зони, да си получават приходите там и така нататък Да, това е законно, само че е под въпрос дали е морално.

Изваждането на тези досиета стартира да провокира известни кавги и във Англия. Някои хора от английския парламент. Оказа се и че примерно доближеният до президента на Съединени американски щати Уилбърт Рос е съсобственик със зетя на Владимир Путин. (Съвместната им компания е направила през 2012- 2013 година огромни вложения във Фейсбук и Twitter, изясни Безлов). Изобщо „ съветската връзка “, която се проверява още от началото на президента Тръмп, минава на един различен стадий и стартира да демонстрира едни скрити зависимости, които при всички положения дефинират политиката на Съединени американски щати към Русия или към останалия свят.

Изваждането на офшорните компании демонстрира неща, които явно желаят да бъдат скрити. Нещо повече, тези разкрития провокират още веднъж дебата дали не би трябвало да бъдат закрити офшорните зони. Предстоят забавни неща вследствие от това разобличаване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР