Инфарктът и паник атаката се отличават със сходни симптоми. Освен

...
Инфарктът и паник атаката се отличават със сходни симптоми. Освен
Коментари Харесай

Как да правим разлика между сърдечна и паник атака

Инфарктът и паник офанзивата се отличават със сходни признаци. Освен това си наподобяват по своята активност. Пациентите се оплакват от мощна болежка в гръдния панер, пробождания в гърдите, гадене, изпотяване и неравномерно дишане.

Когато човек получава инфаркт, е изцяло евентуално да изпита суматоха. Ето за какво двете положения постоянно се бъркат.

Въпреки това можете да се научите да ги разграничавате, написа BrightSide.

Как да различите сърдечния удар?

Хората, претърпели инфаркт, настояват, че болката е остра, като стесняване в гръдната област. По предписание тя се демонстрира в центъра на гръдния панер, само че е изцяло допустимо и да се движи надолу по лявата ръка и гърба.

В региона на челюстта, по-точно в долната ѝ част и зъбите, към шията и част от раменете има болежка, която кара човек да се присвие.

Интензивността варира от човек до човек, а болката трае към 5 минути. Колко и да е мощна, тя не пречи на дишането.

Болезненото възприятие нормално е лимитирано в лявата страна. Това положение постоянно е съпроводено от студена, лепкава пот, възприятие на гадене и даже повръщане.

Важно – обадете се на спешна помощ, преди да са минали 5 минути. Не чакайте!

Дишането се учестява по време на сърдечна офанзива. В случай че инфарктът е причина индивидът да изпадне в паническа офанзива, настъпват и съществени проблеми с дишането.

Паниката нападна! Как да я разпознаете?

Паник офанзивата може да ви застигне на всички места, даже и по време на най-обикновена обстановка. Например в кино, на концерт и така нататък Обикновено е належащо да мине известно време (десетина минути), преди да разберете, че тя е настъпила.

Тя също се отличава с болежка в гърдите. Разликата е, че се усеща като неспокойствие - т.е идва на талази. Тази болежка се издига нагоре към гърлото и по-късно пада.

В рамките на паник офанзива също се усеща боязън. Той обаче безсмислен. Пациентите постоянно си мислят, че са луди. Че всеки миг ще се задушат.

Изтръпването съпровожда и паник офанзивата. То обаче не е единствено от едната страна, както при инфаркта. Усеща се и в двете ръце, като може да обхване и краката. Човек се усеща „ като скован “.

Източник: Obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР