Индустриалната зона на Видин ще бъде възстановена и модернизирана. Това

...
Индустриалната зона на Видин ще бъде възстановена и модернизирана. Това
Коментари Харесай

Нинова спасява индустриалната зона във Видин. Харесаха я немци

Индустриалната зона на Видин ще бъде възобновена и осъвременена. Това заяви икономическият министър Корнелия Нинова, допълвайки, че вложенията и развиването на произвеждане там е основно за Северозападна България.

Индустриалната зона е ситуирана на брега на Дунав, в непосредствена непосредственост до " Дунав мост 2 " при Видин. На 30 км се намира пункта със Сърбия.

" Географското състояние благоприятства бързи транспортни връзки с Европа. Изготвихме огромен проект за нейната рационализация, ремонт и създаване на нова пътна, водна и електрическа инфраструктура ", сподели още Нинова.

Към зоната има интерес от немски вложители, които търсят място за фабрика за произвеждане на части за коли, сградна и отоплителна техника, както и спортни лодки.

Текат и диалози с Министерството на земеделието зоната да бъде разширена с два терена, които са обществена държавна благосъстоятелност. Финансирането може да се направи по два метода - или от средства по Плана за възобновяване и резистентност, или от оперативните стратегии, разясни Корнелия Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР