Индонезия е регистрирала през последното денонощие рекордните от началото на

...
Индонезия е регистрирала през последното денонощие рекордните от началото на
Коментари Харесай

Индонезия счупи рекорда за заразени и починали от COVID-19

Индонезия е записала през последното денонощие рекордните от началото на епидемията в страната 29 745 новозаразени с ковид и 558 умряли, демонстрират данните на министерството на опазването на здравето, осведоми " Ройтерс ".

С това общият брой на инфектираните от началото на епидемията в страната доближи 2 313 829 души, от които са умряли 61 140 души.

Междувременно стана ясно, че Индонезия ще дава безвъзмездни телемедицински услуги на пациенти с ковид с леки признаци, съобщи министърът на опазването на здравето в опит да се понижи натискът върху здравния бранш, изпитващ усложнения от рекордния брой болни от COVID-19.

Индонезия се бори с една от най-тежките COVID-19 епидемии в Азия, подхранвана от мощно заразния вид " Делта ", открит за първи път в Индия.

Дистанционни услуги ще се дават от вторник от телездравни компании като Alodokter и Halodoc и ще включват безвъзмездни съвещания и доставка на медикаменти, посочи здравният министър Буди Гунади Садикин.

" Пациентите с позитивна проба за COVID-19 могат да получат медицински услуги в точния момент, без да чакат на опашка в лечебните заведения, тъй че лечебните заведения да могат да бъдат предпочитани за пациенти със междинни, тежки и сериозни признаци ", означи той.

Финансовият министър Шри Муляни Индравати съобщи, че разноските за здраве ще бъдат увеличени още веднъж до 193,93 трлн. рупии (13,39 милиарда долара) за лекуване на ковид, тестване, следене, медикаменти, ваксини и защитни средства.

Към 2 юли заетостта на болничните кревати в страната е била 75%, посочи здравното министерство, само че някои лечебни заведения в най-гъсто популации остров Ява оповестяват за над 90% потенциал, в това число в столицата Джакарта.

Съобщава се и за дефицит на О2, което управляващите приписаха на спънки за систематизиране и ограничавания индустриален потенциал.

Болницата в Сарджито в Ява съобщи, че 63 пациенти са умряли, откакто през уикенда съвсем е приключил кислородът , макар че представител не е могъл да дефинира дали всички пациенти са били с ковид.

Лухут Бинсар Панджайтан, почитан министър, претрупан да се оправи със скока на инфектираните в Ява и Бали, увери, че доставките на О2 ще бъдат увеличени за лечебните заведения и ще бъде импортиран, в случай че е належащо, само че увери, че скокът бил " под надзор ".

Заглавията на локалните вестници демонстрираха паника по отношение на рецесията, като " здравната система на Ява се сковава " е заглавието на първа страница на " Джакарта пост " с основни букви, а " SOS медицински услуги " на корицата на " Коран Темпо ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР