Индийското правителство възнамерява да отпусне 257 милиарда рупии (около 3,5

...
Индийското правителство възнамерява да отпусне 257 милиарда рупии (около 3,5
Коментари Харесай

Индия ще стимулира производството на електрически и водородни автомобили

Индийското държавно управление има намерение да отпусне 257 милиарда рупии (около 3,5 милиарда долара) в близко бъдеще, с цел да усили производството на електрически и водородни транспортни средства. Решението би трябвало да помогне за понижаване на излъчванията на парникови газове според Парижкото съглашение за климата, предава The ​​Economic Times. 

Подобна самодейност ще разреши на Индия да форсира прехода си към по-чисти транспортни средства като транспортни средства с електрически и водородни горивни кафези. Страната се нуждае от развиването на подобен превоз, защото мегаполисите на Индия, в това число столицата Ню Делхи, са измежду най-замърсените градове в света, отбелязва вестникът, представен от.

Подробности за програмата за стимулиране на производството на екологично чисти транспортни средства към момента не са оповестени.

Информацията за желанието на държавното управление да подтиква производството на такива транспортни средства последва известията, че пионерът на електрическите транспортни средства Tesla възнамерява да навлезе на индийския пазар, написа още вестникът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР