Индийският майстор Дарам Радже Бхарти е посветил живота си на

...
Индийският майстор Дарам Радже Бхарти е посветил живота си на
Коментари Харесай

Индийска медитация отделя душата от тялото

Индийският занаятчия Дарам Радже Бхарти е посветил живота си на научно проучване на източните религии. Носи високата религиозна купа свами.

Според занаятчия Дарам съществува положение, когато тялото е неподвижно като камък, наподобява мъртво, само че в действителност е живо. Това в действителност е сомати – каменно-неподвижно, студено и твърдо тяло, само че живо.

Сомати е висша форма на медитация. Не вски може посредством медитация да влезе в това положение и не всеки, който се е научил да влиза в сомати може да стигне до най-върховната му степен, когато тялото се съхранява за дълги години. В основата стои взаимовръзката сред биополето и водата в организма. На човек би трябвало да се научи толкоз дейно да медитира, че биополето да стартира да влияе на течността в организма, а посредством нея на обменните процеси.

В учението за сомати съществува терминът ОВЕ (Out of body Experience), което значи опит отвън тялото да наблюдаваш тялото в профил. При тази висша форма на медитация душата се намира отвън тялото, паралелно до него.

 Индийска медитация отделя душата от тялото

Човек може да продължи живота си, оставяйки тялото си в нещо като консервирано положение, а след това да се върне в него. С помощта на сомати може да се разбере живота на душата. Човек вижда тялото си като че ли мъртво, само че в реалност усеща, че то живее. Стига се до знанието, че може да се живее и без материална обвивка.

Майстор Дарам е безапелационен, че по този метод тялото може да се консервира за стотици, хиляди, дори милиони години. Душата се изпраща в тялото чрез разсъдъка и противоположното. Да се обитава в тази форма на медитация е доста потребно, тъй като човек опазва живота на душата, осъзнава ролята на Висшия разсъдък, а връщайки се в кожата си, става по-духовен и неагресивен.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР