Индийската ракета-носител LVM3 ще бъде изстреляна в събота в ниска

...
Индийската ракета-носител LVM3 ще бъде изстреляна в събота в ниска
Коментари Харесай

Индийска ракета извежда в орбита 36 британски телекомуникационни сателити

Индийската ракета-носител LVM3 ще бъде изстреляна в събота в ниска околоземна орбита с 36 информационни сателити  на английската OneWeb, съгласно Индийската организация за галактически проучвания (ISRO).

Изстрелването на ракетата е планувано за 23 октомври в 00:07 локално време от стартовата площадка на галактическия център Сатиш Дхаван , ситуиран на остров Шрихарикота в югоизточна Индия.

Планира се спътниците да бъдат изстреляни в орбита от 601 км като част от контракт, подписан през април сред OneWeb и комерсиалното звено на ISRO NewSpace India.

Космическите кораби OneWeb с ниска орбита са проектирани да дават на наземните консуматори високоскоростен интернет непосредствено посредством сателитни връзки.
 Руска ракета
Руска ракета " Союз " извежда в орбита 36 английски телекомуникационни спътници

Поредно сходно съдействие за тази година

Според OneWeb, устройствата ще бъдат включени в съзвездието в ниска околоземна орбита, което сега има 428 спътника, а общо 648 устройства би трябвало да влязат в цялостното съзвездие.

Преди това групата беше попълнена благодарение на съветски ракети " Союз " от космодрума Куру във Френска Гвиана. Въпреки това, след въвеждането на наказания против съветската галактическа промишленост от Съединени американски щати и Европейския съюз на 24 февруари, някогашният началник на Роскосмос Дмитрий Рогозин разгласи прекратяването на изстрелванията на ракети " Союз " и изтеглянето на съветските експерти от космодрума.

На 4 март Рогозин инструктира да се спре подготовката в Байконур за изстрелването на ракетата Союз-2.1b със спътници OneWeb. Според него решението е взето въз основа на обстоятелството, че " OneWeb не е спазил нашите законови условия за даване на нужната информация за потреблението или неизползването на системата за военни цели в полза на Пентагона и военните отдели на страните членки на НАТО ".

През март английската компания OneWeb подписа съглашение за извеждане на спътници в орбита с американската авиокосмическа компания SpaceX. През септември компанията разгласи подписването на съглашение с френската Arianespace за изстрелване на спътници с ракетите на последната.
 Руска ракета
Руска ракета " Союз " изведе в орбита 36 английски телекомуникационни и интернет спътника

OneWeb работи за завършването на построяването на съзвездие от спътници с ниска земна орбита
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР