Индия отчете нов рекорд от 401 993 нови случая на

...
Индия отчете нов рекорд от 401 993 нови случая на
Коментари Харесай

Индия отчете нов рекорд от над 400 000 новозаразени с Covid-19

Индия регистрира нов връх от 401 993 нови случая на ковид за едно денонощие през днешния ден, откакто страната разгласи мега имунизационна акция, ориентирана към всички възрастни, макар че някои щати предизвестиха за изострен дефицит на ваксини, заяви Ройтерс.

Всъщност Индия, която е най-големият международен производител на ваксини против Ковид-19, има стеснен брой дози разполагаем в страната. Това задълбочава тежката втора вълна от инфекции, лечебните заведения и моргите са претрупани, а фамилиите се борят да получат от оскъдните лекарства и за О2.

Броят на умрелите през днешния ден е 3523, с което общият брой на жертвите на болестта става 211 853, прецизира Франс прес. Според специалисти действителният брой на инфектираните и умрелите е доста по-голям заради дефицита на проби и неточното регистриране на аргументите за гибелта.

Най-малко 18 души, измежду които 16 пациенти с ковид, са умряли през днешния ден при пожар в болница в западния индийски щат Гуджарат, заяви ДПА.

Огънят е горящ в частна болница, обособена за случаи на Ковид-19. Загиналите са 16 пациенти и две медицински сестри. Около 32-ма пациенти са Били избавени от болничния личен състав и пожарникарите и са превозени до други лечебни заведения в съседство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР