Индия и Австралия искат да укрепят двустранните си отношения в

...
Индия и Австралия искат да укрепят двустранните си отношения в
Коментари Харесай

Индия и Австралия си сътрудничат за обща отбрана

Индия и Австралия желаят да укрепят двустранните си връзки в региона на защитата и реализираха " забележителен и упорит прогрес " в тази област, съобщи австралийският министър-председател Антъни Албанезе след среща със своя индийски сътрудник Нарендра Моди, съобщи ДПА.

" Приветствам засиления продан на информация в областта на защитата сред Австралия и Индия, в това число в мореплаването ", сподели Албанезе, който сега е на четиридневно посещаване в Индия дружно с бизнес делегация. " Двамата с министър-председателя Моди обсъдихме все по-несигурната световна среда за сигурност и се ангажирахме да укрепим австралийско-индийското партньорство в региона на защитата и сигурността, с цел да се оправим с общите провокации и да работим за един отворен, постоянен и проспериращ Индо-Тихоокеански район ", добави той.

Индия, Австралия, Съединени американски щати и Япония образуваха Четиристранния разговор за сигурност (КУАД), който има за цел да се опълчи на въздействието на Китай в района, отбелязва ДПА.

По-рано през вчерашния ден австралийският министър председател заяви от борда на " Викрант ", първия самолетоносач индийско произвеждане, че двете страни ще провеждат ново общо военно обучение.

" Сътрудничеството в областта на сигурността е един от стожерите на световното стратегическо партньорство сред Индия и Австралия ", сподели на собствен ред Нарендра Моди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР