Индексът за доверие на бизнеса към България достигна своя деветгодишен

...
Индексът за доверие на бизнеса към България достигна своя деветгодишен
Коментари Харесай

Financial Times: Индексът за доверие на бизнеса към България достигна 9-годишен връх през октомври 2017 г.

„ Индексът за доверие на бизнеса към България доближи своя деветгодишен връх през октомври 2017г. Безработицата спадна от 8% при започване на 2016 до 6,1% в края на 2017. Според Евростат тази стойност е най-ниската от международната финансова рецесия насам. България е постигнала забележителен прогрес за десетгодишното участие в Европейски Съюз и виталният стандарт от 2007 година до 2017 година се е повишил доста. “, това отбелязва „ Financial Times “ в своя годишен обзор  за 2017г.

Успешни вложители като   „ Software Group “ и „ William Hughes “  описват за опциите, които България предлага на вложители избрали я за разширение на своя бизнес.

Калин Радев е създател на " Sоftware Group " и споделя, че ИТ промишлеността ще подтиква икономическия напредък и даже има капацитета да притегля задгранични експерти. Неговата компания е образец за това, защото екипът му се състои от специалисти от страни като:Южна Африка, Македония, Ирландия.

Според данни,  всяка година от чужбина се връщат 10 000 българи.Това са ИТ експерти с огромен опит и скъпи умения, които са необятно търсени от ИТ  промишлеността, която генерира 3,6% от Брутният вътрешен продукт на страната.

Бен Кокс, генерален управител на  " William Hughes ", разказва че избора на България се е оказало огромен триумф за неговата компания, като показва, че фабриката  им в гр. Пловдив е повишена от една машина и 10 служащи до 65 машини и 180 служащи.

" Производството на автомобилни елементи е повишено удивително през последните 15 години. Сто и тридесет задгранични компании дават работа на повече от 40 000 служащи. Отделно от това, автомобилната промишленост има продажби в размер на 2 милиарда евро за 2016 година.Това се равнява на повече от 4% от националната продукция. От 2012 насам растежът е избухлив, припомняйки че тогава промишлеността е наброявала по-малко от 40 предприятия и 9000 служащи ", акцентира Любомир Станиславов, основен изпълнителен шеф на Automotive Cluster Bulgaria.

Аутсорсинг секторът включващ български и задгранични компании, демонстрира сходни равнища на агресия с съществуването на 47 000 чиновници на цялостно работно време. Очаква се до 2020 това число да нарасне на 62 000. Секторът способства предходната година с 1,5 милиарда евро за стопанската система,това e 3,6% от националното произвеждане.

Въпреки позитивните трендове в обзора, вложителите споделят за компликации свързани с спънки при правосъдни процедури и правосъдни решения.

" Българска организация за вложения /БАИ/ и Министерство на стопанската система оказват помощ тези проблеми да се вземат решение бързо. Има няколко проблема, по които сме били в положение да предоставим поддръжка на вложителите, изправени пред провокациите в административните съдилища и да ускорим правосъдните процедури. ”, разяснява Стамен Янев, Изпълнителен шеф на БАИ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР