Имат ли основание притесненията у мнозина за повторна епидемия от

...
Имат ли основание притесненията у мнозина за повторна епидемия от
Коментари Харесай

Доц. Ат. Мангъров за novini.bg: Ако новият щам на Ковид е 30 пъти по-заразен от стария, означава ли, че старите мерки са 30 пъти по-неефективни?!

Имат ли съображение терзанията у мнозина за повторна зараза от нов вариант на ковид? Трябва ли хората да си вършат нови ваксини и наложителни ли са нови ограничаващи ограничения за предотвратяване? Питам доцент Атанас Мангъров, шеф на Детската клиника в СБАЛИПБ „ Проф. Ив.Киров ” – София - Специализирана болница по инфекциозни и паразитни заболявания.



Тази вариация на ковид, която в този момент се завръща, по нищо не се отличава от всички инфекции до момента – става въпрос за остра респираторна вироза. Така протичат също ентеровирусите, риновирусите, т.е. признаците са към седмица температура, кашлица, гърлобол, болки в мускулите и ставите. Учудващото е, че до момента при такива болести никой не тръгваше да се изследва и тества кой тъкмо вирус го е заразил. Сега се вършат безсмислени проби, които не водят до нищо. Откриваме единствено данни за хора с остра вирусна зараза, а това не е нищо по-различно от сходни болести преди години.

Ваксините са направени да дават възможен имунен отговор за тези разновидности на Ковид, които породиха преди 2 години. Видя се обаче, че резултатите от тях не са изключително приемливи.

Сега да се употребяват същите ваксини, е като да се набодете за тазгодишния грип с противогрипна ваксина отпреди 2 години.

Смятам, че няма никакъв смисъл, тъй като се видя, че тези, които са имунизирани, също се разболяват. Причината е, че разновидността на вируса в този момент „ БА-5 ”, е нов вариант, друг от предходните и тъкмо по тази причина е по този начин деен. Протичането му обаче по нищо не се разграничава от заразяванията предишни години, с които се сблъсквахме най-малко по 2-3 пъти годишно, както към този момент прецизирах. Това са неща, които никого m,eor не са вадели от равновесие и не виждам аргументи за суматоха през днешния ден.



Освен това мисля, че не е рационален метод здравната каса да заплаща за писиари и проби. Прилича ми изтичане на парите ни в отходния канал.

Безсмислено е също по този начин да се вкарват ограничаващи ограничения, тъй като вирусът по този метод не може да бъде спрян.

Аз изрично не съм склонен и изказванията, че новият вид на Ковид бил 30 пъти по-заразен от остарелия. Това значи ли, че ограниченията, които са същите, са 30 пъти по-малко ефикасни?!  Те не сработваха добре и при старите разновидности на вируса, тъй като 2-ра,3-та,4-та талази на болестта пристигнаха, макар наложителното прилагане на маски и всичките други ограничавания.

Цялата истеричност в обществото в този момент е, с цел да се постанова надзор и да се отвлича вмниманието на хората от други проблеми. Примерно в Швеция и Беларус не бяха налагани строги ограничавания, само че там не се случи нищо по-различно от страните, в които това беше прецизно правено. Също по този начин, у нас е известно, че имунизираните бяха малко, само че не се случи нищо по-драстично, в сравнение с в страни, където имунизираните бяха близо 97 на 100.

Новият вид все още интензивно се развива в Португалия, където хората с имунизациите са тъкмо толкоз – 97%.

Българите не трябва да позволяват повече да им постановат ограничения като преди две години. Всеки, който желае дано си носи маска и да се имунизира, само че не и да ни слагат отново наложителни унизителни условия, с цел да ни управляват като общество. Свободата е полезност, която би трябвало да отстояваме всеки ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР