Имаше един период, в който свободното слово наистина беше свободно

...
Имаше един период, в който свободното слово наистина беше свободно
Коментари Харесай

Калин Тодоров за ФАКТИ: Конвенционалната война в Украйна е само върхът на айсберга

" Имаше един интервал, в който свободното слово в действителност беше свободно слово. След това мафиотският капитал, който се сдружи с хората от някогашните структури за сигурност, стартира да завладява стопанската система на страната и това беше направено със съдействието на медиите. "

Това сподели журналистът и публицист Калин Тодоров в изявление за ФАКТИ , осъществено от Лили Маринкова .

Разговорът посред им стартира точно от медийната среда в България в годините обратно и в този момент.

След това пък мина към най-обсъжданата тематика в света през последния над месец - войната на Русия против Украйна.

" За мен стандартната война, която се води на терен в Украйна, е единствено върхът на айсберга. Едновременно с нея се водят най-малко още две войни - едната е идеологическата, осведомителната, пропагандната война, а другата е икономическата война ", счита журналистът.

Той направи и резюме на военните дейности в Украйна досега:

" Първоначалният порив на Русия се забави много и тя сега в придвижване предислоцира военните си елементи. Вероятно е трансформирала първичните си цели, които бяха прекомерно амбициозни, с цел да бъдат реализирани по този метод. 120 000 войска, макар че тя разчиташе на дейната поддръжка на Военновъздушни сили и на артилерията, не е задоволителна да се превземе една толкоз голяма страна, не е задоволителна да се победи четвъртата по мощ войска в Европа. Оказа се, че руснаците малко са надценили личните си благоприятни условия в този миг и са подценили опциите на украинската войска, зад която като гръб стои груповият Запад. "

" Идеологическата, пропагандно-информационната война Путин тотално я губи. Поне в Западния свят. Ние не знаем какво се случва в Китай, в Африка и в Далечния Изток, където е допустимо Русия да има по-сериозна поддръжка. Но в нашия Западен свят Русия съвсем тотално изгуби осведомителната и пропагандна война. В съзнанието на по-голямата част от хората Путин е оглупял агресор и Русия е една съществено укорима, нападателна страна ", сподели още Калин Тодоров.

" За мен Путин е име, групов псевдоним. Той ръководи Русия, само че я ръководи с поддръжката, в името и благодарение на съветския индустриален капитал, а съветският индустриален капитал в най-голяма степен е военнопромишленият капитал на Русия. Ако военнопромишленият капитал на Русия реши, че Путин не извършва задачите, които са му сложени, е в положение да го смъкна.

Ако Путин стартира да губи войната, това ще значи, че митът за непобедимата руска войска, за непобедимото руско оръжие ще стартира постепенно да загасва. А това ще значи също, че съветският военнопромишлен комплекс ще загуби пазарите си в целия свят, като от това той по никакъв начин няма да е удовлетворен ", счита журналистът.

Тодоров не е оптимист, че след Путин може да дойда по-склонен на взаимни отстъпки съветски водач и даже счита, че в случай че сегашният държавен глава на Русия бъде заменен, евентуално на негово място ще бъде възцарена по-лоша негова версия.

Освен това съгласно него промяната на Путин може да докара начало на разпадането на Руската федерация.

" Предполагам, че Западът ще избра да види Русия на колене, в сравнение с да е податлив да направи компромис и да стартира да смъква една след друга икономическите наказания ", добави Калин Тодоров.

" Възможно е Путин като далечна или невидима цел да си е сложил да сложи ръка върху газовите залежи в Донбас и Луганск. Възможно е да се опита и да си проправи сухопътен кулоар от Донецк и Луганск към полуостров Крим и от там към Приднестровието. Така ще лиши Украйна от брегова линия и на процедура може да раздели страната на три елементи - Източна Украйна, Западна Украйна и Малорусия ", сподели в умозаключение журналистът.

Целия диалог сред Лили Маринкова и Калин Тодоров можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР