Имаме план за капиталова подкрепа на малките и средни предприятияПредвиждаме

...
Имаме план за капиталова подкрепа на малките и средни предприятияПредвиждаме
Коментари Харесай

Необлагаем минимум ще помогне на семействата

Имаме проект за финансова поддръжка на дребните и междинни предприятия Предвиждаме понижаване на осигурителната тежест с до 3%, споделя Пламен Данаилов, претендент за депутат на " ИТН " в 23 МИР София в особено интеврю за вестник СТАНДАРТ
Пламен Данаилов, претендент за депутат в 23 МИР София, е един от топ финансовите специалисти на " ИТН ". Има над 20-годишен опит на висши управнически длъжности в огромни интернационалните компании.Консултирал е и управлявал редица планове по обединение и придобиване. Данаилов е водещ специалист по оценка на цели търговски предприятия и бизнес оценяване. Завършил е УНСС със специалности " Финанси " и " Счетоводство и надзор ". Управител е на консултантска компания в областта на финансовите услуги.
Правим тактика за понижаване на общественото неравноправие Отмяна на облагането на лихви върху депозити и застрахователни заплащания Хората се измориха от схеми и корупция, подготвен съм да работя безкористно за просперитета на нацията Страната ни е в демографска гибел, нужни са незабавни ограничения
 

- Г-н Данаилов, несъмнено думата на 2021 година е възобновяване - от здравната, икономическата и политическата рецесия. Сред първите 5 неща, с които " ИТН " се ангажира в програмата си за бранш " Финанси ", е обезпечаването на финансова макро- и микросреда за възобновяване и стабилно развиване. Какво предвиждате?

- Традиционният метод, по който до момента работи бюджетната система в България се основава на неналичието на задоволителна бистрота, задълбочени претекстове и аргументация на обществените разноски. Особено показателни за тези обстоятелства са бюджетните разноски, които се правят всяка година през декември месец.Публичната отчетност е меко казано непрoзрачна, липсват елементи по отношение на целевото разходване на бюджетните средства, като единствената обществена информация е на консолидирана основа - разноските за цели министерства или браншове.В програмата на Политическа партия " ИТН " са заложени следните цели:
По-голяма бистрота, отчетност и проследимост - посредством издание на стратегиите и техните разбори, полемика с обществото, заинтригувани страни, специалисти, гражданския бранш.Постигане на по-висока успеваемост на бюджетните разноски - повече резултати против по-малко средства.Възможност за възстановяване или преустановяване на стратегии, които не доближават заложените цели, посредством непрекъснат мониторинг на осъществяването им.Обосновка на разноските - съпоставяне на разноските с частния бранш, покупка на услуги от частни подизпълнители, посредством търгове;Възможност за съпоставяне сред другите стратегии и избор на най-ефективните от тях (тези, които носят най-високи изгоди против отпуснатите разходи).План за финансова поддръжка на дребните и междинни предприятия (МСП) за възобновяване от COVID-19. Приоритетно финансиране на ограничения от инструмента REACT-EU;Осигуряване на по-добра бистрота, отчетност и проследимост, посредством въвеждане на програмно бюджетиране - оценка на планове и бюджети в държавната администрация, основана на разбор " Разходи-ползи ".Съставяне и поддържане на уравновесен държавен бюджет.Изготвяне и осъществяване на тактика за понижаване на общественото неравноправие и възстановяване изискванията на живот за хората.Повишаване на отговорността на ръководителите на съответните стратегии за реализиране на избраните цели.реализирането на тези съществени и други ограничения ще се реализира сериозна аргументация на разноските от позиция на тяхната ефикасност и успеваемост.
- Служебният кабинет предприе нова мярка в поддръжка на бизнеса - заеми без поръчителство, като за задачата обезпечи от хазната гаранции в размер на 2,5 милиарда лева Някои партии като Българска социалистическа партия, да вземем за пример, оповестиха, че кредите не са помощ. Одобрявате ли мярката и какво още в поддръжка на бизнеса може да направи страната?  

- Мярката е потребна, тъй като ще даде достъп до ликвидни средства на доста сдружения. Със сигурност, с цел да е сполучлива, обаче е належащо, с изключение на да бъде съветвана с Българска народна банка, също по този начин и с Асоциацията на комерсиалните банки в България, с цел да може изискванията да бъдат изяснени до най-малкия подробност.Продължаването на поддръжката от страна на страната към бизнеса в динамичната и сложна конюнктура е наложителна, посредством предпочитано финансиране на ограничения от инструмента REACT-EU, свързани с рецесията, както и с благоприятни условия за данъчни облекчения за засегнатите браншове.

- В програмата на " ИТН " е заложено въвеждането на необлагаем най-малко и фамилно подоходно облагане при опазване 10% ставка върху приходите. Как тази смяна ще помогне на фамилиите у нас?

- Много е значимо да се разбере, че действително единствено хората заплащат налози. Да, бизнесът бива облаган, само че налозите и таксите, с които биват облагани фирмите, се трансферират към хората. Всяко понижаване на данъчната тежест ще остави спомагателни средства в хората, като тези пари за някои могат да се равняват на годишната такса на децата за детска градина или средствата, нужни за подготовка на децата за образователната година. Въвеждането на необлагаем най-малък приход и фамилното подоходно облагане ще реши и част от казуса с голямото обществено неравноправие в България, най-голямото като размер в целия Европейски Съюз.

- Предвиждате ли други данъчни промени?

- Част от ограниченията, които предвиждаме в програмата на Има Такъв Народ са:
Намаляване на осигурителната тежест с до 3%.Данъчни тласъци за вложения в производството - освобождение от корпоративен налог при реинвестиране на облагата на предприятията в индустриални активи и опция за ускорена обезценка.Въвеждане на назад начисляване на Данък добавена стойност за секторите " Плодове и зеленчуци " и " Биопроизводство " за обезпечаване на конкурентно преимущество на българските производители.Увеличаване прага за наложителна регистрация по ЗДДС - 100 хиляди лева и увеличение на прага на вътреобщностно придобиване на 50 хиляди лева.Фискална децентрализация - преотстъпване на част от приходите от корпоративен налог и налог върху приходите на физическите лица  в централния бюджет на общините.Отменяне облагането на лихви върху депозити и застрахователни заплащания.С реализирането на тези ограничения биха се повишили както, от една страна, предлагането, по този начин и от друга търсенето, което би довело до изпреварващо икономическо развиване, за реализиране на приблизително европейските равнища на стандарт на живот.
- " ИТН " се ангажира в границите на един управнически мандат да понижи недостига в бюджета от 1,5% на 1%. Какви са стъпките за това?
Фискална дисциплинираност, изразяваща се в по-висока събираемост на налози и осигуровки,  ще докара до по-високи бюджетни доходи, както и до понижаване на сенчестата стопанска система, а строгият надзор до бистрота при ръководство на обществените разноски.Стимулиране на стопанската система в едва развитите райони на страната и обновяване и развиване на обичайни браншове и синергийно развиване на икономическите браншове.Връщане на оптимален предел на бюджетните разноски до 38% от Брутният вътрешен продукт и установяване на най-много на непланирани бюджетни разноски.Разпределяне на обществени запаси към социално-икономически цели, водещи до възстановяване стандарта на живот и повишаване каузи на междинната класа.Оценка на нуждата от вътрешно преструктуриране на държавните предприятия. Прекратяване на източването на държавни запаси.
- Растящата инфлация ще бъде ли спънка за участието на страната ни в еврозоната и какви препъникамъни за България виждате?

- Инфлацията е доста сериозен проблем за всички хора. С повишаване на цените на главните артикули и услуги се понижават действително разполагаемите пари на хората и се " изяжда " полученото нарастване на заплатите. Инфлацията може да докара и до нарастване на лихвите по заемите. Т.е. това е значителен и предпочитан проблем, с който бъдещото държавно управление би трябвало да се оправи и най - дребното е част от формалното осъществяване на критериите за участието в еврозоната.

- Имате над 20-годишен опит на висши управнически длъжности в огромни интернационалните компании, шеф сте на консултантска компания в областта на финансовите услуги. Защо специалист като Вас избира да се занимава с политиката и какви цели си поставяте като депутат?

- Мечтая да пребивавам в правова, законова, демократична европейска страна, бленувам и децата ми да пораснат, останат, работят и да сбъдват своите фантазии тук! И не, думите ми не звучат утопично, звучат напълно откровено и разумно!Аз съм българин и жаля за България! Готов съм със своята експертиза и професионален опит да работя почтено и безкористно за просперитета на нашата нация! Мисля, че хората се измориха от схеми, корупция и облагодетелстване от властта, имам вяра, че е време специалисти във всяка една област да положат старания и да се работи в посока премахване на порочните управнически практики и превръщането на България в атрактивна европейска стопанска система, както за бизнеса, по този начин и за младежите, тъй като страната ни е в демографска гибел и в случай че не предприемем нужните промени в този момент, притеснявам се, че можем и да изчезнем като нация. Великата България! Недопустимо е! Време е за друго!

- Кандидат сте за депутат от 23 МИР София. Какво в столицата ни би трябвало да се промени, с цел да се трансформира тя в съвременен европейски град, еднакъв на останалите европейски столици?

- София предлага положителни благоприятни условия за реализация на сполучливите и висококвалифицирани фрагменти, ето за какво е мощен привлекателен център за хората от цяла България, само че инфраструктурата не е готова да поеме този човекопоток!

Най-належащи са усъвършенствания в:
Пътната инфраструктура и паркоместаПаркове и зелени площиГрадски транспортОблагородяване на остарели здания и монументи на културата, развиване на културно историческото наследствоРешения по отношение на проблемите със сметосъбиране и извозванеСпортни съоръженияПроблеми с чистотата на въздуха
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР