Имаме намерение да създадем специализиран полицейски отряд по охрана на

...
Имаме намерение да създадем специализиран полицейски отряд по охрана на
Коментари Харесай

Минеков готви спецотряд, който да охранява културното наследство

Имаме желание да създадем профилиран полицейски отряд по защита на културното завещание, без значение какво е то - движимо или недвижимо, което ще уточня с министъра на вътрешните работи. Това сподели служебният министър на културата проф. Велислав Минеков, представен от БГНЕС.

Проф. Минеков съобщи, че това е работа, в която взе участие още от преди 11 години. „ Това е работа, която повече е обвързвана с полицията, в сравнение с с Министерство на културата”, съобщи той. Минеков изясни, че са почнали дружно с някогашния шеф на полицейското учебно заведение в Пазарджик Петър Влахов. „ Още от този момент той доста оказа помощ, срещна ме с служители на реда и експерти в тематиката, за която работим. Имах препоръки от някогашния ректор на Полицейска академия както и от негови колеги”, изясни служебният министър на културата и добави: „ Последно разговарях с господин ректора на Полицейската академия, който да стартира подготовка на този състав, ще определим кой да води тази група, която да бъде на послушание към Министерство на вътрешните работи и към МК едновременно”, съобщи Минеков.

Новият екип на министерството даде конференция за целите си. Минеков сподели, че би трябвало да ревизират положението на бюджета, осъщественото до тук, да знаят с какво разполагат. „ Какви очаквания имаме, с цел да продължим работата по естествен ход в министерството”, съобщи той. Той заяви, че основава четири инициативни групи по отношение на промени в настоящи закони, които са подложени на критика от дълго време. Минеков се надява, че всичко ще бъде по този начин квалифицирано, че в деня, в който има Народно заседание тези планове за промени в законите да бъдат възприети неотложно от депутатите и да се извърши нужното гласоподаване.

Минеков сподели, че получил голям брой позвънявания и питания за „ случая от събота”. " Как е допустимо това събитие - брифинг на някаква политическа партия да бъде употребен, с цел да се пресечен предаванията на три малките екрани, които са с най-висока гледаемост в България ", уточни Минеков. Той съобщи, че частните малките екрани не го засягат като министър, само че казусът с Българска национална телевизия е различен.

”БНР и Българска национална телевизия са част от системата за национална сигурност. Много добре е разказано по кое време може да се получи такова спиране ", сподели той. Минеков опита: " Този брифинг определяте ли го като нещо по-важно от опасност за националната сигурност и можем ли да съпоставим неговата значителност със земетресение и последствията от земетресение ", попита министърът, визирайки конференциите на някогашната ръководеща партия на 22 май.

Министърът сподели, че право на изказване пред националната телевизия имат президентът, основният прокурор, патриархът, основният мюфтия, откакто са го поискали. " Можем ли да кажем, че двамата участници са представлявали патриарха или основния мюфтия предвид на техните религиозни желания по отношение на това прекъсва на предаването”, попита още министърът.

По думите му тези нарушавания стартират да стават систематични. Той напомни спирането на програмата " Хоризонт " на БНР през 2019 година. ”Този случай остана неразкрит”, съобщи той и уточни, че ще упорства за отговор.

„ Струва ми се, че се натрупват феномени, които могат да ме провокират да желая оставката на господин Кошлуков”, съобщи той. /БГНЕС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР