„Имам притеснение от провеждане на избори в условие на коронакриза.

...
„Имам притеснение от провеждане на избори в условие на коронакриза.
Коментари Харесай

Иван Костов: Равнопоставеност за изборите ще има при спиране на проправителствената медийна пропаганда

„ Имам терзание от осъществяване на избори в изискване на коронакриза. При положително ръководство е допустимо да се каже какъв е рискът, само че такова няма. Трябваше да бъдат положени старания за проучване и схващане на риска “. Това сподели пред БНР някогашният министър председател Иван Костов.

По думите му управляващите би трябвало да имат подготвеност да основат организация и при нужда да наложат с една степен по-ограничен режим на изключителна епидемиологична конюнктура:

„ Вижда се, че за месец и половина този режим направи управляем риска за болничната система и понижи мощно смъртността. Това потвърждава, че управляващите имат средствата и метода да лимитират риска по време на избори, стига да стартират да го вършат в точния момент. Рискът от заразяване ще бъде максимален за членовете на изборните комисии. Той може да бъде отстранен посредством тяхното всеобщо имунизиране. Гласуването в огромни салони е подходящо предложение... Основателен е аргументът за евакуиране на изборите след Великден “.

„ Освен от риск от заразяване има и риск за самото политическо посланичество, което ще се излъчи по време на изборите. Обявената епидемиологична конюнктура ще затрудни предизборната акция, изключително за дребните партии... Ако стартира още веднъж повишение на случаите на заразяване, ще се вкарат нови ограничавания, а това ще направи неосъществим контактът на партиите с гласоподавателите. От това единствено ГЕРБ ще завоюват... Равнопоставеността сред партиите по време на акцията може да се резервира, в случай че спрем проправителствената медийна агитация “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР