Имам един стар познат, познавам го още от студентските години.

...
Имам един стар познат, познавам го още от студентските години.
Коментари Харесай

Всичко е по план

 страдание

Имам един остарял прочут, познавам го още от студентските години. Ожени се неотдавна – преди 5 години. Човекът е сериозен и към брака се отнася съществено. И по какъв начин по-точно? Има апартамент, има си и вила, кола-джип – правилно, не е нов, само че пък си е „ Мерцедес “, а самият той работи като магистрат.

Впрочем, той се отнася към всичко по същия метод – „ съществено “. Състави проект, в който всичко трябвало да бъде по проект. Първо трябвало да му се роди син-наследник, а след година и половина – красива щерка. Това към този момент стига.

Казах му почтено, че там горе не гледат кой какъв е и какво планува и ангелите, раздаващи бебетата на родителите, пет пари не дават за неговите проекти.

Той малко сякаш ми се обиди и ми сподели, че проектът му е одобрен взаимно с тъста му, а тъстът му не е инцидентен човек (даже няма да кажа кой е от страх).

Жена му лежа във ВИП-отделението на една болница. Лекарите търчали към нея, а след второто ултразвуково проучване (УЗИ) споделили: „ Момчето ще бъде с ей такоова пишле “.

Аха, юноша като еж. Роди се момиче. Чесали се лекарите по главата, кършели ръце, споделили, че пъпната шнур стояла някак си неестествено на фотографията, по тази причина я объркали с пишле.

Моят прочут стиснал зъби – трябвало да внесе промени в проекта. И траял да работи и да живее. Не е чак такава неволя – първото дано бъде щерка, само че второто към този момент ще е наследник!

Но вторият път (нова бременност след 18 месеца) се застраховал с цялостни сили. Бил изработен цялостен генетичен разбор на плода за пола и аномалии. Всичко било обикновено – този път ще е момче и ще е без отклонения. Всичко е по проект.

Таткото решил персонално да участва на раждането. Взел видеокамера. Раждането минало рядко леко и без ексцесии. Родило се момче, крепко. Но има едно „ само че “ – дълго чаканото момче, правоприемник на рода се оказало къдраво мулатче.

9 месеца преди този момент те почивали на Карибите и жена му там ненадейно се увлякла по дайвинга. Инструкторът по дайвинг бил атлетичен красавец с шоколадов цвят на кожата.

Моят прочут наредил бързо несложния пасианс в главата си и незабавно изискал бракоразвод. Не му възразили изключително.

Апартаментът, вилата и колата дружно с нелоша прехрана получила някогашната му жена.

Все отново тъстът му, сами разбирате, не е инцидентен човек.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР