Има толкова много наранени и нещастни хора по света… Но

...
Има толкова много наранени и нещастни хора по света… Но
Коментари Харесай

Ако искаме да променим бъдещето си: С какво да започнем

Има толкоз доста засегнати и нещастни хора по света… Но светът стартира постепенно да се осъзнава. Да схваща, че в последна сметка, казусът не е в тези към нас, а в самите нас.

И въпреки всичко малко на брой са тези, които се вземат решение да създадат нещо, с цел да си обезпечат по-светло бъдеще. Защо?

Защото хората са склонни да отсрочват измененията, които могат да им бъдат от изгода, до момента в който един ден просто не се окажат в невъзможност.

А Вселената към този момент не просто изпраща знаци, а крещи, че е пристигнал моментът за радикални промени. Да, това ще изисква доста вътрешна работа на всеки човек върху себе си и групова външна, несъмнено. Но е време да си напомним кои тъкмо сме и е време да станем хора в цялостния смисъл на тази дума.

Да стартираме да променяме себе си и живота си от най-простите неща. Ако знаем кой желаеме да бъдем, с кого желаеме да бъдем, време е да вземем ограничения и да създадем нещо по въпроса. Никога не е късно да се стартира.

Добротата е пътят към по-добър живот

Лесно е да бъдем положителни, когато осъзнаем тясната връзка с всички живи същества. Все повече са доказателствата, че правилото на оцеляването се крие е в нашата добрина, с изключение на в качествата ни, несъмнено. Все повече са психолозите, които настояват, че точно нашите алтруистични качества са повода за триумфа и просперитета.

Днес целият свят претърпява сложни времена, което е още едно доказателство за това какъв брой обилни за нас са измененията. Всичко търпи смяна и развиване. И в случай че резултатът от човешката активност води до отрицателни последствия, то ние би трябвало да се променим и да помогнем на хората, с които сме неразривно свързани, също да се трансформират.

Необходимо да насърчаваме екологичната просветеност и да разберем, че ние сме неразделна част от природата. Планетата ни дава всичко, а ние го унищожаваме – от лакомия и нарцисизъм.

Но пък нищо не е загубено… Ние можем да се стремим непрекъснато към рационализиране, да станем по-добри и по-стойностни хора.

Мечтите за спокойно и проспериращо бъдеще на човечеството са изцяло, само че с цел да се случат, би трябвало да реализираме естетика първо със себе си, а по-късно и с околното пространство.

Бъдещето зависи от това, което вършим през днешния ден

Съдбата ни не е инцидентна – тя е въпрос на избор. От нас зависи да решим какво бъдеще сътворяваме. Дали ще работим за  намаляване на страданията на тази планета или ще се крием в дупката на личния си нарцисизъм.

Заедно можем да реализираме всичко. Трябва просто да го осъзнаем.

По материали от непознатия щемпел

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР