Има първо съдебно решение, свързано с жалба от фирма, включена

...
Има първо съдебно решение, свързано с жалба от фирма, включена
Коментари Харесай

Стоилов за Магнитски: Ще трябват законови промени

Има първо правосъдно решение, обвързвано с тъжба от компания, включена в разширения лист по закона " Магнитски ", заяви Българска национална телевизия.

Софийският градски съд е разпоредил на синдика на оповестената в неплатежоспособност " Ню геймс " да не се преценява с решенията на Министерския съвет за ограничавания от страна на държавни институции и банки.

Правосъдният министър Янаки Стоилов изясни, че такива случаи може да има и още, тъй като законодателството ни не кореспондира с това на Съединените щати.

Този проблем, няма за какво да крием, е действителен. От една страна, ние би трябвало да противодействаме с всички вероятни средства против прането на пари, против свързването на лица, които злоупотребяват с обществени средства. И това безпокои с съображение както българските жители, по този начин и сътрудниците на България. Вторият проблем обаче, юридическият и по какъв начин да се съвместят такива ограничения с българския юридически ред, с цел да не става по този начин, че една непозната правна система непосредствено да възпроизвежда резултатите от своето законодателство, изясни Янаки Стоилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР