Има няколко подправки, които стимулират мозъчната дейност и подобряват паметта.

...
Има няколко подправки, които стимулират мозъчната дейност и подобряват паметта.
Коментари Харесай

Подправки за по-добра памет

Има няколко подправки, които подтикват мозъчната активност и усъвършенстват паметта. Много по-добре е да използваме за възстановяване на концентрацията билки или подправки, в сравнение с някакви хапчета, защото националните средства ще донесат и спомагателни изгоди за нашето здраве.

Ето и кои са подправките, които можем да използваме:

- Противовъзпалителните и антиоксидантните свойства в розмарина се оправят с вредите, които предизвикват свободните радикали в мозъка. В билката се съдържа карнозна киселина, която в действителност защищава мозъка от заболяването на Алцхаймер, както и от инсулт. Освен това ароматната билка и фалшификация усъвършенства действието на мозъка и защищава мозъчните кафези от увреждане.

- Риган – тази фалшификация съумява да обезврежда свободните радикали, които се дължат на високата централизация на антиоксиданти. Съединенията в ригана в действителност усъвършенстват равнището на централизация, а също така понижават чувството за тревога.

 Памет

- Мащерка – летливите масла, които се съдържат в подправката, усилват равнището на омега-3 мастните киселини, както и равнищата на докозахексаеновата киселина (DHA). От своя страна пък омега-3 мастните киселини усъвършенстват паметта. Докозахексаеновата киселина обезпечава естествената функционалност на мозъчните кафези.

- Босилек – подправката понижава мозъчното увреждане, както и хормоните на напрежението, усъвършенства доста концентрацията и паметта, сочат разнообразни изследвания. Босилекът е билка, която е богата на флавоноиди, камфор.

- Карамфил – подправката работи като стимулант на паметта и има антиоксидантно, обезболяващо и антисептично свойство. Карамфиловото масло облекчава напрежението и подтиква мозъчната активност.

 Босилек

- Куркума – куркуминът, който се съдържа в подправката, понижава плаките в мозъка, които са свързани с заболяването на Алцхаймер, и по този метод понижава риска от заболяването. Освен това подправката защищава мозъка от увреждане и усъвършенства паметта.

- Индийско орехче – подправката подтиква активността на мозъка посредством съединяване, което се назовава миристицин. Съединението усъвършенства паметта, оказва помощ за добра централизация. Освен това подправката понижава напрежението.

- Градински чай – тази билка и фалшификация усъвършенства мозъчната активност и покачва паметта, защото предотвратява разграждането на невротрансмитера ацетилхолин, който в действителност е виновен за положителната памет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР