Има няколко грешки, които лошите домакини допускат, когато чистят Ден-два

...
Има няколко грешки, които лошите домакини допускат, когато чистят Ден-два
Коментари Харесай

Само мърла и лоша домакиня правят тези 7 грешки при чистене

Има няколко неточности, които неприятните домакини позволяват, когато чистят

Ден-два без разчистване и една стая или кухня може да се трансформира в златна среда за бактерии и микроби. Как да избегнете това?

Има няколко неточности, които неприятните домакини позволяват, когато чистят. Сега ще ви разкажем кои са те, а вие преценете дали влизате в тази категория дами.

1. Почистване на повърхността
Много хора не желаят да бъркат даже с парцал под леглото или нощните шкафчета и да зачистят насъбрания там прахуляк. Те са на мнение, че в случай че окото не го вижда, то може просто да се създадем, че го няма. 

Това обаче спомага за по-бързото замърсяване на жилището и появяването на характерни сапрофитни акари. Ако ще чистите, то направете го качествено. Бършете под мебели, первази полилеи. Правете го най-малко един път седмично. 

2. Мръсни пердета

Понякога завесите като че ли са си чисти години наред. Това обаче не е по този начин. Тек, както и диваните и килимите, са главните прахоуловители. Затова се предлага да ги перете на всеки три месеца. 
3. Стари неща

Излишните и вехти движимости задържат доста прахуляк в жилището. Необходимо е да ревизирате дрешника си най-малко два пъти годишно. Ако към този момент нещо не ви става, то просто се отървете от нещо. Това, че някоя дреха ви е обичана, само че не ви става от 5 години насам, не значи че би трябвало да я пазите. 

По сходен метод би трябвало да постъпвате и с всички останали движимости в жилището ви.

4. Кухненски шкафове

 Веднъж седмично най-малко би трябвало да измиете мивката, да почистите печката, да избършете масата и да промените гъбичката за миене на съдове. Само това не е  достатъчно. 

По шкафовете в кухнята също се натрупва доста прахуляк и е добре един път на всеки два месеца да ги изпразвате и чистите главно.

Добре е да изхвърляте всичко ненужно и остаряло и да проверявате дали всичко е в период на валидност. Съхранявайте насипните артикули в буркани. 

5. Един парцал за всичко

Ако избършете всички повърхности в жилището с един парцал, то микробите ще се складират от едно място на друго. След всяка приложимост е значимо да измивате кърпата с вряла вода и сапунена вода. Също по този начин би трябвало да имате обособен парцал за баня, плот, прахуляк.

6. Тупате килима през прозореца

Определено този способ няма да ви избави от мръсотията, тъй като прахта просто лети назад към вас. Просто след това ще откриете, че лицето, перваза ви и даже смият прозорец са покрити с прахуляк. Това може да докара до дихателни проблеми и такива с кожата.

7. Липса на табиет

Малко хора ще се радват същински на чистотата, в случай че са привикнали жилището им да е в непрестанен безпорядък. Психолози поучават да се образува табиет за поддържане на непорочност. Първоначално ще страдате, само че след седмица-две всичко ще се трансформира в табиет и по този начин ще подобрите живота си. /jenata.blitz.bg
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР