Има неща, които ни пречат да се чувстваме по-уверени и

...
Има неща, които ни пречат да се чувстваме по-уверени и
Коментари Харесай

Пет начина да повярваме в себе си

Има неща, които ни пречат да се усещаме по-уверени и щастливи – бенка на лицето, огромен нос или размер на бедрата. Не се и замисляме, че може би точно това ни прави неповторими.

Човек би трябвало да знае, че няма нищо невероятно в живота. Не инцидентно се счита, че мислите ни са материални. Затова поставете си за цел да измененията нещо в себе си. Започнете с нещо малко – самоанализ, а по-късно следвайки проекта си, се усъвършенствайте в доста насоки.

Научете се да планирате живота си. Приемете за предписание, че всеки ден би трябвало да минава по избран проект. Постарайте се да планирате освен срещите си, само че и държанието си, облеклата и даже разговорите с сътрудници, родственици или началници.

Щом се научите да живеете по избрана тактика, доста от проблемите ще стартират да се вземат решение напълно елементарно. Отделете внимание на спорта. Ако сте ненужно прочувствени, прекомерно нападателни или, тъкмо противоположното – прекомерно меки и отстъпчиви, това е отличен повсеместен и най-ефективен метод да се отървете от минусите си и да станете по-силни.

 Пет метода да повярваме в себе си

Най-добре е да предпочетете някой тип бойно искуство. Препоръчва се също да подберете подобен тип спорт, който ще ви помогне да усъвършенствате фигурата си и да повярвате в личната си прелест.

Можете да употребявате метода на психическата драма. Това е метод да придвижите вътрешните си спорове и прекарвания на мислена сцена. Нещо като моноспектакъл.

Разиграйте въображаемо сценка в главата си, като си изберете забавна роля. Постарайте се по време на играта да изпъкне някой от минусите ви. Оценете в действителност ли той ви пречи в живота и дали близките въобще го виждат.

Ако има нещо във външността ви, което не ви харесва, недейте да се пробвате да го скриете. Бъдете смели и докажете най-много на себе си, че сте самостоятелни и се приемате такива каквито сте. Вашата самонадеяност ще накара и останалите да ви одобряват по същия метод.

Смейте се. Хората обичат и почитат тези, които умеят да се надсмиват над минусите си. Не се отнасяйте прекомерно съществено към живота, а към себе си – сериозно. По-често се шегувайте с минусите си и околоните ще изпитват откровена благосклонност към вас.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР