Има музеи, които не изискват представяне. Достатъчно е да ги

...
Има музеи, които не изискват представяне. Достатъчно е да ги
Коментари Харесай

Топ пет на най-невероятните музея в света

Има музеи, които не изискват показване. Достатъчно е да ги назовем, с цел да разберем техния мащаб и значение: Музеят „ Прадо “, „ Лувъра “ или галерията „ Уфици “ са единствено няколко образеца. Има обаче и други музейни екпозиции, напълно разнообразни от тях във връзка с експонатите, които показват, надалеч от изкуството и залагайки на изненадващи и в действителност странни сбирки, споделя профилираното издание за пътешествия „ Viajar “.
Агенция „ Civitatis “, занимаваща се с визити и екскурзии, е съставила лист с най-редките музеи в света, които изненадват с екстравагантността на своите сбирки, а не с тяхната стойност.
1. Национална Фалотека на Исландия (Рейкявик, Исландия)
 Посещенията в 100-те най-големи музеи в света са спаднали със 77% Посещенията в 100-те най-големи музеи в света са спаднали със 77%
Броят на посетителите в 100-те най-големи музея и художествени галерии в света се е намалил със 77% през предходната година - от 230 милио...
Това, което стартира през 1997 година като задача за биологични проучвания, в последна сметка се трансформира в галерия, отворена за обществеността, където е допустимо да се намерят разнообразни екземпляри от фалоси. Исландската национална фалотека има повече от двеста разнообразни типа пениси (или част от тях), принадлежащи на бозайниците, които населяват Исландия. В него можете да видите от пенис на хамстер с размери 2 милиметра до този на кашалот с дължина 1,70 метра и повече от 70 кг. Разбира се, можете да намерите и три мъжки човешки органа, дарени на музея след гибелта на притежателите им.
2. Подводен музей на изкуството (Канкун, Мексико)
MUSA е открит през 2009 година и с изключение на неповторим, той е и един от най-редките музеи в света. В него се съхраняват повече от петстотин потопени статуи, които са се трансформирали в дом на многообразие от морски създания в региона, изключително корали. За да посетите този музей, би трябвало да облечете хидрокостюм и да се спуснете на към шест метра през кристалните води на Ривиера Мая и по този начин да се насладите на прекарване, в което изкуството и околната среда се сливат по неповторим метод.
3. Музей на кучешки нашийници (Лийдс, Великобритания)
В имението на замъка Лийдс има непрекъсната галерия на нашийници за кучета, които макар своята чудноватост се посещават от половин милион души всяка година. Вдъхновена от любовта, която някогашният притежател на къщата изпитвал към тези животни, изложбата показва повече от 100 неповторими предмета, както и исторически документи за кучешки аксесоари от разнообразни столетия. Можете даже да видите нашийници за кучета, датиращи от 15 и 16 век.
 Защо парижките музеи изоставят римските числа? Защо парижките музеи изоставят римските числа?
След четири години работа и цялостна метаморфоза на експозицията за историята на Париж, музеят Карнавал реши да изостави напълно някои та...
4. Музей на екскрементите (Кастелбоско, Италия)
В Музея на екскрементите, ситуиран в Кастелбоско, в Северна Италия, можем да намерим кравешки изпражнения, превърнати в статуи. Собственикът Джантонино Лукатели взема решение да употребява оборския тор от над 2500 крави, с цел да направи торове и строителни материали. С това можете да създадете разнообразни творби на актуалното изкуство, направени главно от изпражнения.
5. Музей на косата (Аванос, Турция)
Последният от най-редките музеи в света се намира в Аванос, Турция. Историята на това необичайно място стартира през 1979 година, когато другар на Галип, притежател на заведението, му дава кичур коса за спомен преди да си тръгне.
Оттогава Галип стартира да събира кичури коса от всеки, който е посетил керамичната му работилница, намираща се в Кападокия. В момента са изложени над 16 000 кичура с техните имена и адреси. Дори и да е допустимо, с визитата на този музей, косата на посетителя да стане част от сбирката./ БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР