Има много витамини и хранителни вещества, от които организма ви

...
Има много витамини и хранителни вещества, от които организма ви
Коментари Харесай

Наблягайте на протеините за копринена коса

Има доста витамини и хранителни субстанции, от които организма ви се нуждае, с цел да подхрани и заздрави косата. Ако някой от жизненоважните артикули отсъстват от диетата ви, кичурите коса могат да станат слаби, елементарно да се накъсват, вследствие на което се ускорява косопада. Има няколко продукта, които имат потвърдено добър резултат за копринена коса.

Сред най-хубавите артикули за прическата ви са яйца, пиле и овес.

Основният състав на косата е протеини. Ето за какво консумирането на храни, богати на протеини, е най-бързият метод да стимулирате растежа на косата, като по този метод ще запазите нейния размер и конструкция.

 Наблягайте на протеините за копринена коса

Яйцата и пилето са страховит източник на протеин, които оказва помощ за производството на кератин. Липсата на белтъчини неизбежно води до раздробяване и лесна загуба на косми. Други хранителни източници на протеин и биотин са бъбреците, нискомасленото сирене, бобът, както и някои плодове и зеленчуци.

В пилешкото месо пък се съдържа желязо, което се всмуква извънредно бързо и елементарно от организма. Желязото е належащо за производството на хемоглобин, който доставя О2 на всички органи и тъкани в тялото. Освен това този детайл разрешава другите хранителни субстанции да бъдат елементарно усвоени от фоликулите на косата (космените торбички), защото работи добре на кръвообръщението.

 Наблягайте на протеините за копринена коса

Яйцата въпреки това са отличен източник на сяра, която също оказва помощ за здравината и блясъка на косата. Сярата също оказва помощ за положителното кръвообръщение към скалпа, понижава нездравословните въздействия, водещи до късане и загуба на коса. Освен това яйцата съдържат биотин и витамин B12 – значими нутриенти за хубост.

Овесът също са супер храна за хубостта на косата ви. Освен, че ви доставя с доста сила, той укрепва естествения цвят на косата ви, тъй като подкрепя отделянето на мелатин.

Консумирането на яйца също сполучливо се бори против косопада. Овесът съдържа значими минерали, нужни за растежа на косата, като да вземем за пример калий, фосфор, магнезий, да не загатваме и желязото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР