Има много примери за дискриминация в нашето общество, но изискването

...
Има много примери за дискриминация в нашето общество, но изискването
Коментари Харесай

Проф. Асена Сербезова: Зеленият сертификат не е дискриминация

Има доста образци за дискриминация в нашето общество, само че условието за “зелен” документ не е едно от тях. Така стартира поста си във Facebook, в който разяснява вчерашния митинг на партия “Възраждане”, здравният министър проф. Асена Сербезова.

Според професора “разделянето на хората в групи по даден разумен симптом не е дискриминация. Никой, да вземем за пример, не приказва, че пушачите са дискриминирани, макар, че в заведенията за хранене е неразрешено да се пуши, с изключение на в откритите елементи, тъй като опазването на здравето на непушачите е по-висша ценност”, споделя здравният министър.

Тя продължава, като разяснява, че “зеленият сертификат” не е дискриминативен, а в противен случай.

“Без годен “зелен сертификат” не можем да посещаваме заведения за хранене, само че пред нас има тъкмо три благоприятни условия, с цел да ги посещаваме по време на пандемия, опазвайки личното здраве, и това на другите, и единствено една от тях е имунизация.

Това, че може да създадем един от три избора никога не ни слага в изискванията на дискриминация.”

По думите й документът дава опция на хората, които го имат, да получат достъп до разнообразни публични места, както и да предотврати разпространяването на инфекцията.

И още: “Много страни в напъните си да лимитират разпространяването на коронавирусната зараза вкараха национални документи. Нито една страна не може да бъде сполучлива в битката си с коронавирусната зараза, в случай че е сама в напъните и мерките”.

Тя продължава, като изяснява, че оправянето с пандемията изисква взаимни старания сред всички страни в Европейски Съюз и техните жители.

“Координирано би трябвало да бъде и последващото унищожаване на ограниченията. Въвеждането на общ метод по отношение на издаването, инспекцията и приемането на оперативно съвместими документи за COVID-19 се основава върху взаимното довериe”, прецизира здравният министър.

Тя приключва поста си с това, че неналичието на доверия у хората “не се дължи на имунизациите, нито на “зеления” документ, а на фактори, почнали да го подкопават доста преди да се появи COVID-19…Диалог, учреден на шерване на терзания, както и на шерване на обстоятелства и статистика”.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР